Як киянка популяризує Україну в Польщі та у Львові найдорожчі ціни на квартири у новобудовах. Підсумки доби

997 0
Нині 14 грудня та 659 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Фото ілюстративне: Asn.in.ua

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 120 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження противника. Уражено пункт управління та ворожий склад боєприпасів.

Російські окупанти завдали авіаційного та ракетного удару по нашій державі. В результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони знищено 31 з 32 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Наслідки ракетного удару уточнюються.

Читайте також: У Львівському ТЦК відреагували на відео, де чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священником. Чоловік у формі не є військовослужбовцем.

Та: У Львові напрацювали програму підтримки ветеранів на 480 млн грн. Слово за депутатами. У четвер її винесуть на розгляд сесії ЛМР.

А також: «Новорічний салют». В Україні оголосили збір на 220 млн грн, щоб придбати дрони для ЗСУ. «Усі бойові «пташки» полетять виконувати завдання у найгарячіші точки на лінії фронту».

Акцент дня: Серіал та курси з української. Як киянка популяризує Україну в Польщі. «Настає момент, коли ти розумієш, що треба адаптовуватися до нового життя, але вся твоя сутність хоче повернути все, як було колись», – таку думку висловлює Діана Карпенко – мандрівниця, засновниця артхутора «Обирок», директорка фестивалю «Кіносарай», яка виховує двох доньок та сина. Вона виїхала з Києва до Польщі через російське вторгнення. Кілька місяців не могла прийняти те, що опинилася в еміграції, кілька разів поверталася подумки додому, та врешті припинила чіплятися за надії. Тепер Діана організовує різні проєкти для українців у Варшаві, зокрема започаткувала і веде онлайн-школу української мови та літератури для українських дітей з усіх куточків світу.

Ключові події:

1. Перші три нардепи з Львівщини подали декларації. Хто та скільки заробив. Один з них задекларував понад 19 млн гривень.

Читайте також: Бюджет Львівщини – 2024. На що скерують понад 6 млрд грн. Наступного року на Львівщині планують відмовитись від некритичних витрат.

Та: Львів уперше став найдорожчим містом за цінами на квартири у новобудовах. Мінімальна середня ціна за метр квадратний у місті становить 48 500 грн. На другому місці, з невеликим відривом, іде Київ. Тут метр квадратний у квартирах нових будинків оцінюють у 48 000 грн. У трійці лідерів також Ужгород – 41 500 грн, Дніпро – 40 000 грн, Одеса – 36 200 грн за метр квадратний;

2. У абонентів «Київстар» почав з’являтися мобільний зв’язок. Мобільний інтернет компанія планує відновити цієї ночі.

На цю ж тему:

3. Поліція прийшла з обшуками до Київського метрополітену. Слідство перевірить ймовірні прорахунки при проєктування, будівництві і експлуатації закритого відрізку підземки і хоче встановити відповідальних осіб.

Окрім того, правоохоронці проводили обшуки у КП «Київавтошляхміст».

Читайте також: Колишня орендарка ділянки біля «Чебуречної» в Брюховичах намагалась скасувати рішення суду. Ділянку, яку орендувала компанія Альбіни Савчук, зобов’язали повернути ще у жовтні.

Та: На місці старого бомбосховища у Львові хочуть збудувати 10-поверховий апарт-готель. Комплекс на Сихові, на вул. Навроцького, 1, також матиме дворівневий підземний паркінг.

А також: У Львові відремонтували ще одне укриття. Воно не діяло 50 років та вміщує 200 людей. Вартість ремонтних робіт 2,9 млн грн;

4. У громадському транспорті Львова не працює безготівкова оплата. Що відомо. Наразі контролери не виписуватимуть штрафів пасажирам, а допомагатимуть здійснити оплату за проїзд.

Читайте також: Як доїхати з Києва до Львова на Різдво. Укрзалізниця призначила нові потяги. Квитки уже можна бронювати.

Та: Повернення вболівальників на стадіони. В Україні розробили заходи безпеки. «Ми маємо повернути вир емоцій на стадіони так само як свого часу повернули глядачів у кінотеатри та на концерти»;

5. На військовому меморіалі Героїв України у Львові облаштують каплицю. Оголошення архітектурного конкурсу та початок реєстрації планується в січні 2024 року.

Читайте також: На Львівщині вкрали кульки з ялинки, які вишила дружина військового. Майстриня обіцяє грошову компенсацію за будь-яку інформацію про викрадені роботи.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!