На стіні центру Довженка намалюють мурал

3015 0
Мурал на стіні кінотеатру з'явиться в рамках фестивалю графіті.
Фото: Дем

Фото: Дем'ян Данилюк/Facebook

Протягом 16 та 17 червня у Львові відбудеться фестиваль графіті, організований галереєю «Фарбований Лис». У рамках фестивалю художники намалюють мурал на задній стіні центру Довженка на просп. Червоної Калини, 81. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів куратор галереї Тарас Довгалюк.

«Наша концепція – це створення графіті-муралу або українською мовою - стінопису. Загалом його малюватимуть 40-50 художників. Окрім цього, у рамках фестивалю в галереї “Фарбований лис” відбудеться виставка художника з Рівного Віктора Челяди, він буде показувати свої каліграфічні роботи», – каже він.

Читайте також: Як у Львові планують регулювати вуличне мистецтво

За його словами, раніше художники малювали свої роботи на закинутих заводах. Проте згодом вони почали співпрацювати із міською владою і своїми роботами вирішувати певні завдання: покращення благоустрою, створення туристичного маршруту на основі малюнків. Тепер, вважає він, графіті-художники – повноцінні актори у створенні міського ландшафту та візуального образу міста.

«Ми розробили маршрут по роботах графіті-художників, що розрахований на дві години пішої прогулянки. Назва його – “Lviv WallKing” – англійською мовою перекладається як “Львівський король стіни”, а звучить як “львівська прогулянка”», – додає він.

Читайте також: Королі стін. Хто, як і навіщо малює мурали у Львові

Окрім того, об’єднання «Фарбований лис» час від часу організовує екскурсії за туристичним маршрутом. Анонси екскурсій з’являються на сторінці об’єднання у Facebook. Ознайомитись із маршрутом можна за посиланням.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!