На території заводу «Львівприлад» збудують «долину стартапів». Візуалізація

2691 0
Інноваційний парк між вулицями Стрийською та Сахарова зводитимуть чотири роки.

У Львові розпочинається спорудження інноваційного парку LvivTech.City. Він буде розташований на ділянці 1,77 га між вулицями Сахарова та Стрийською — на території промзони колишнього заводу «Львівприлад», що давно не використовується як промисловий об'єкт.

«Ми будемо створювати львівську долину стартапів, а місто готове створювати замовлення для таких компаній і фінансувати найкращі стартапи молодих команд», сказав під час презентації заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Загальна площа офісної частини LvivTech.City становитиме понад 40 тисяч м². У парку буде облаштовано необхідну інфраструктуру, паркінги, зелену зону та території для відпочинку.  Потенційні резиденти парку — високотехнологічні компанії (у сферах ІТ, енергозбереження, біотехнологій тощо), хай-тек-підприємці та стартапи, R&D-центри, інкубатори й акселератори, освітні ініціативи у сферах технологій і дизайну та інші.

Проект передбачає спорудження за принципом «Живи — працюй — навчайся — відпочивай» комплексної інфраструктури: ділової (офіси класу А, конференц-центри), технологічної (всі необхідні комунікації) та соціальної (заклади освіти та відпочинку, медичні центри, житло, магазини, кафе на 120 осіб тощо).

Реалізацією проекту опікуватимуться ТОВ «Львів СтандартБуд» і девелоперська компанія UDP. Для участі в проекті UDP придбає 25-процентну частку ТОВ «Львів СтандартБуд». Сторони вже досягли домовленості, угоду буде укладено до кінця червня цього року.

За словами керівника проекту Віталія Мельника, комплекс має всю необхідну інфраструктуру для праці й відпочинку. Зокрема, під кожною з трьох будівель буде паркінг на 250 місць. Ці паркінги будуть поєднані підземними переходами, якими можна буде легко перейти з однієї будівлі до іншої. Між будівлями облаштують зелені зони, де зможуть проводити вільний час не лише працівники компаній, а й мешканці навколишніх будинків. 

«Першу будівлю плануємо ввести в експлуатацію в наступному році. Терміни реалізації усього проекту – приблизно чотири роки», – сказав Віталій Мельник.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський  задоволений тим, що проект утілюється без поспіху. «Це рідкість для нашого міста, коли девелопер не поспішає, – каже він. – Переважно будинки будують на вчора, в результаті створюється напівфабрикат». 

Ірина Ладика


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!