У центрі Львова реставрують сім ажурних 100-річних балконів

2010 0
Сім ажурних балконів сецесійної будівлі на вул, Дорошенка, 15 відреставрують у межах програми співфінансування реставрації балконів, що втілюється проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».
фото: wikimapia.org

фото: wikimapia.org

У будинку за адресою вул. Дорошенка, 15 проходить реставрація семи ажурних балконів, яким понад сто років.  Про це йдеться у повідомлені Прес-служби ЛМР: «Хоч металеві огородження були ще в досить доброму стані, балконні плити за 100 років зазнали великих руйнувань».

На другому поверсі балюстрада виконана з романцементу типового розчину для того часу . Основою та специфікою такого розчину був спеціально випалений вапняк. Балюстрада прикрашена металевим декором. На третьому та четвертому – огородження металеві, а балконні плити мають декоративні кронштейни. Відповідно заплановано виготовлення нової балюстради із романцементу, та реставрація металевого огородження.

В найгіршому стані були балкони четвертого поверху – кутовий балкон через зруйнований дах постійно заливало водою, плити інших балконів також руйнувались від опадів і поросли мохом.

У межах проекту заплановано розчищення і доповнення цих втрачених частин та зміцнення плит, а також інших елементів балконів, та розчищення та захист металевих несучих елементів плит.  Також : встановлення гідроізоляції та морозостійкої плитки.

 

Опублікувала Олена Ільків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!