Поблизу Львівського університету відновили ще одну історичну браму. Фото до і після

1290 0
На брамі було дуже багато дрібних елементів декорації, які потрібно було відновити. Цим вона й вирізнялася.
фото: лкп бюро спадщини

фото: лкп бюро спадщини

У середмісті Львова відновили ще одну історичну браму. Фахівці відреставрували дерев’яну двері в будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1 поблизу Львівського національного університету ім. Івана Франка. Про це повідомили в ЛКП «Бюро спадщини».

На брамі було дуже багато дрібних елементів декорації, які потрібно було відновити. Цим вона й вирізнялася. Майстри замінили притворну планку, яка була майже знищена, прогнилу нижню частину і деякі різьблені декоративні елементи.

«Спочатку здавалося, що ці двері в хорошому стані, а більшість елементів збережені. Але під шаром чорної фарби ми знайшли соснові вставки, які були вже понищені. Очевидно, їх до дубової брами додав попередній реставратор. Так довелося поновлювати дуже багато вставок», – каже реставратор Ростислав Малецький.

Читайте також: Реставратори відновили соснову браму на вулиці Героїв УПА. Фото до та після

На цій брамі є світлики з металевими решітками, а двері фіксуються з одного боку на шпінгалети, а з іншого – на врізний замок. Таке можна побачити доволі рідко. Вартість реставраційних робіт становила 91 870 грн. Із цієї суми внесок мешканців – 27 561 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!