На вихідних у Львові проведуть два турніри з петанку

2068 0
У суботу, 13 вересня, у Львові пройде Відкритий Кубок Львова з петанку, позмагатися в якому зможуть всі охочі. А в неділю, 14 вересня, команди зможуть взяти участь в Кубку Незалежності.

Змагатимуться петанкісти на майданчику біля Порохової вежі, повідомив tvoemisto.tv президент львівського петанк-клубу «Зелені Леви», один з організаторів турніру Микола Дудюк.

13 вересня гравці зможуть позмагатися один з одним тет-а-тет: проведуть швейцарку (груповий турнір) і плей-оф. За Кубок Незалежності у неділю змагатимуться команди по троє гравці – триплети.

За словами Миколи Дудюка, до участі у змаганні приєднаються гравці з Ужгорода, Мукачева, Харкова та Києва. У суботу очікують приблизно 30 гравців, і стільки ж у неділю - 10 команд по 3 гравців.

«У професійних чемпіонатах Франції проводять тільки тети та триплети, дуплети граються дуже рідко. Тому ми вирішили у Кубку Львова організувати гру тет-а-тет, щоб визначити найкращого гравця міста», - розповів перезидент петанк-клубу «Зелені Леви».

За словами організаторів, на вихідних синоптики опадів не прогнозують, тож погода обіцяє бути сонячною.

«Минулий кубок ми грали під проливний дощем, але нічого. На цей раз обіцяють сонячні вихідні, тож погода не має заважати», - додав Микола Дудюк.

13 вересня реєстрація учасників  розпочнеться о 9:30, початок турніру о 10:00.

14 вересня реєстрація - 8:30, початок о 9:00. Участь у турнірі можуть взяти всі охочі.

Вартість участі у  турнірі з однією особи за один день – 50 грн: 20 грн - членський внесок і 30 грн – обід. Організатори забезпечують гравців кулями. Переможці отримають кубки, медалі та призи від спонсорів.

Кубок Львова організовують два львівські петанк-клуби «Зелені леви» та «Leopolis». Організатором Кубка Незалежності є петанк-клуб «Київ». 

Подія у Facebook.

Довідка. Петанк (з фр. pétanque) є одним з різновидів боулзу, ціль гри - кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі. У грі, як правило, грають на жорсткому грунті або гравії, але можна також грати на траві, піску. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!