Політична реклама

На ЗНО цього року не зарахують невчасно здані роботи

1722 0
На цьогорічному ЗНО знову будуть перевiрки металодетекторами, а якщо спiзнитися iз здачею тестового зошита - роботу не зарахують.

У Мiносвiти нарештi затвердили правовi акти щодо проведення ЗНО у 2014 роцi, інформує Експрес. А з 3 сiчня розпочалася реєстрацiя тих, хто хоче пройти це випробування.

«Вибрати для реєстрацiї можна щонайбiльше чотири предмети iз 14 дисциплiн, - розповiдає Лариса Середяк, директор регiонального центру оцiнювання якостi освiти. - Подати для реєстрацiї слiд копiї паспорта чи свiдоцтва, двi фотокартки, документ про освiту i, якщо є потреба, довiдки про необхiднiсть створити спецiальнi умови для проходження тестування.

Закiнчиться реєстрацiя 5 березня, а до 19 березня можна буде внести змiни - до прикладу, якщо особа хоче змiнити чи додати предмет. Однак тодi потрiбно обов'язково надiслати попереднiй сертифiкат, аби його обмiняли на новий».

Сертифiкат - це iменний документ, який засвiдчує участь особи у ЗНО. Саме тому один учасник тестування може мати лише один сертифiкат. У лiвому верхньому кутi вклеюють фото, а на кут фотокартки-- голографiчну налiпку з персональним номером. У сертифiкатi зазначають прiзвище, iм'я, по батьковi абiтурiєнта, документ, на пiдставi якого вiн був зареєстрований, та перелiк предметiв, з яких проходить ЗНО.

Отримати сертифiкат абiтурiєнт повинен щонайпiзнiше через 20 днiв пiсля надсилання документiв на реєстрацiю. В iншому разi слiд звернутись до свого регiонального центру.

Абiтурiєнт повинен вчасно прибути до пункту тестування - о 10.50 дверi зачиняються, об 11-й вже починається написання тестiв. До пункту тестування пропускають з оригiналами паспорта чи свiдоцтва про народження, сертифiката, запрошенням-перепусткою.

Перепустку кожен отримає поштою не пiзнiше нiж за три тижнi до першого тестування (3 червня). Також її можна роздрукувати iз своєї персональної сторiнки. У запрошеннi буде мiститись iнформацiя про пункт тестування з адресою.

Абiтурiєнт не повинен мати при собi засобiв зв'язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та вiдтворення iнформацiї, друкованих i рукописних матерiалiв, що не передбаченi процедурою тестування.

Особа, що складає ЗНО, має право подати апеляцiю - щодо порушення процедури тестування або ж для оскарження результатiв ЗНО. У першому випадку заяву слiд написати ще до виходу з пункту тестування - до прикладу, якщо абiтурiєнт вважає, що йому не надали усiх необхiдних матерiалiв, неправильно облiковували час на тести або що iнструктори поводилися непрофесiйно.

Якщо учасник ЗНО не згiдний з отриманими за тестування балами, вiн може подати апеляцiю впродовж трьох днiв iз моменту офiцiйного оголошення результатiв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!