Керівника міграційної служби Львівщини вдруге засудили на 5 років за хабар

2795 0
У 2014 році Олександра Погорецького спіймали на хабарі у 2 тис доларів США та 4 тис гривень.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Керівниками Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Олександра Погорецького та його першого заступника Ореста Барана Галицький райсуд визнав винними у хабарництві та засудив до 5 років ув’язнення. Крім того, їх позбавлено права три роки обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, а їхнє майно підлягає конфіскації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.  

У 2014 році Олександра Погорецького та його заступника затримала на хабарі 2 тис доларів США та 4 тис гривень від підлеглого працівника за не створення штучних перешкод у його службовій діяльності.

Читайте також: Справа Агашкова. У мережі з'явилося відео з імовірним хабарем

Пізніше слідчі встановили, що аналогічні вимоги вказані особи висловлювали ще двом керівникам районних секторів ДМС.

Наприкінці 2016 року, Галицьким районним судом Львова винесено вирок, яким посадовців визнано винними та призначено покарання у вигляді позбавлення волі. Проте це рішення оскаржили в апеляційному суді, який повернув справу на новий судовий розгляд. У травні 2017 року Олександр Погорецький знову повернувся на посаду керівника ДМС Львівщини.

Читайте також: Львівського прокурора затримали на хабарі

Як уточнила Zaxid.net речниця прокуратури Львівської області Юлія Шевченко, Галицький районний суд виніс вирок у понеділок, 23 липня. На це повторне рішення суду сторона захисту також може подавати апеляцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!