Народний дім на Збоїщах осучаснять

2610 0
В понеділок, 7 липня, у Львові на Збоїщах учасники ініціативи klaster.in.ua розпочнуть ремонт Народного дому. Про це tvoemisto.tv повідомила учасниця ініціативи klaster.in.ua Ольга Райтер.

«Це державна установа культури, ми її ревіталізуємо, наповнюємо подіями, доводимо до ладу. Коли ми прийшли – там навіть електрики та туалету не було. Зараз там Інтернет є, постійно шукаємо можливості щось там покращити. В нас на сайті є кнопка «Підтримати». Ми з радістю приймаємо та звітуємо за кожну гривню», – сказала Ольга Райтер.

Вона пояснила, що ініціатива має слоган «все місто – центр», оскільки її учасники вважають, що всім територіям у місті треба приділяти увагу та розвивати їх.

«Бути «на районі» – не означає мати менше можливостей, навіть навпаки», – наголосила Ольга Райтер.

Візуалізацію того, як виглядатиме оновлений Народний дім, розробили Богдан Шпитко та Тарас Сало.

Ремонт проведуть за кошти, які ініцатива виграла в конкурсі соціальних проектів від компанії САН ІнБев Україна. Кошти, 8 тис. грн, збираються витратити на ремонт холу (збудувати рецепцію зі склоблоків, закупити чорну тканину, щоб пристосувати зал для проведення кінопоказів (аби зашторювати вікна), пофарбувати стіни у одній з кімнат. Виконуватимуть роботи своїми силами.

Довідка.

Партнерська урбан-ініціатива КЛАСТЕР утворилась в результаті співпраці мистецької формації WIZ-ART та Art Workshop DRABYNA. Метою КЛАСТЕРУ є позитивні зміни районів міста через культуру. «Ми впроваджуємо соціально-культурні проекти, розвиваємо суспільну свідомість громадян і вважаємо, що все місто є центром», – кажуть активісти ініціативи.

КЛАСТЕР опікується Народним Домом на Збоїщах, який є державною культурною установою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!