Наступного року українцям почнуть видавати електронні лікарняні

1707 0
Пацієнтам не доведеться збирати печатки по кабінетах.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Уряд схвалив рішення про створення електронного реєстру листків непрацездатності. Про це інформує прес-служба МОЗ.

До 1 лютого спеціально створена робоча група має сформувати положення про цей реєстр, аби вже у 2019 році електронні «лікарняні» повністю замінили паперові.

До робочої групи увійшли представники МОЗ України, Міністерства соціальної політики, Фонду соціального страхування, Пенсійного Фонду, НСЗУ, ДП «Електронне здоров’я», представники Федерацій профсоюзів і роботодавців, представники урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції».

Читайте також: Охочі є, а місця – немає. Репортаж із львівської амбулаторії

«Лікар більше не витрачатиме час на зайву паперову роботу, а зможе зосередитись на питаннях здоров’я пацієнтів. А хворі не мають бігати по кабінетах і збирати печатки на "лікарняному"», – зазначають в МОЗ, додаючи, що щороку в Україні видається до 5,5 млн лікарняних.

Раніше у Фонді соціального страхування анонсували впровадження електронного лікарняного з літа 2018 року.

Зазначимо, з наступного року МОЗ обіцяє запровадити також електронні рецепти за програмою «Доступні ліки» та ввести електронний обіг медичної документації. Усі медичні довідки пацієнти можуть отримати у свого сімейного лікаря.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!