У Львові знову вимагали збільшення видатків на армію та Петро Черник про ситуацію на фронті. Підсумки доби

1114 0
Нині 11 листопада та 626 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 10:31, відбій – 14:04. Відбувся зліт МіГ-31К.

Читайте також: Чому тривоги через зліт МіГів стали довшими. Ворог відпрацьовує дозаправку у повітрі.

Ситуація на фронті: Російські війська 10 листопада вели наступальні дії в районі Авдіївки, його результати не підтверджені, водночас, російські військові блогери стверджували, що російські війська увійшли до околиць Степового (3 км на північний захід від Авдіївки) і продовжують бої в цьому районі, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські сили здійснили обмежені наземні атаки на східному (лівому) березі Херсонської області та продовжили наступальні дії південному фланзі Бахмута і підтвердили незначне просування.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 87 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 15 ударів по районах зосередження противника. Уражено 8 артилерійських засобів, пункт управління, засіб протиповітряної оборони, склад боєприпасів та 4 ворожі станції радіоелектронної боротьби.

Також рф вчергове атакувала Україну, застосувавши 2 керовані авіаційні ракети Х-59, протикорабельну ракету «Онікс», зенітну керовану ракету С-300, керовану ракету Х-31 та 31 ударний БпЛА типу «Shahed-136/131». Протиповітряною обороною знищено одну ракету Х-59 та 19 ударних БпЛА.

Читайте також: Новий етап війни, або Що відбувається на фронті. Нещодавно головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що війна з росією перейшла в етап «позиційної», коли обидві сторони не просуваються вперед та ведуть важкі виснажливі бої. Tvoemisto.tv розпитало у військового експерта Петра Черника, чи справді цей етап війни є негативним для України, також поговорили про те, що відбувається на фронті, чого чекати від зустрічі Сі Цзіньпіня і Джо Байдена та чи є позиція Угорщини перешкодою вступу до ЄС для України.

Та: В обласному ТЦК розслідують інцидент, що трапився напередодні у Львові: що відомо. Інцидент, імовірно, відбувся напередодні на вулиці Богдана Хмельницького.

Акцент дня: Валерій Пекар: «Нам потрібна перемога, але щоб її здобути, треба знати, що це». У чому цінність «Маніфесту сталого миру» і як його можна зіставити з 10 пунктами української формули миру президента Зеленського? Що буде нашою перемогою і чому повернення до кордонів 1991 року недостатньо? Чи можемо ми отримати таку перемогу і справедливість, яких хочемо, на які компроміси заради цього готові йти? Що станеться, якщо демократичний світ не усвідомить загроз і неминучості розвалу російської імперії? Перелічені теми Tvoemisto.tv обговорило з Валерієм Пекарем, викладачем Києво-Могилянської бізнес-школи і Львівської бізнес-школи УКУ.

Ключові події:

1. «Скільки людей треба привести, щоб ви нас почули?» Пройшов десятий пікет активістів у Львові. До вівторка мітингувальники вимагають оприлюднити усі паспорти бюджетних програм.

У наступний вівторок, 14 листопада, Львівська обласна рада буде розглядати документ про призупинення не першочергових витрат. Святослав Літинський закликає мітингувальників зібратися о 10.00 під стінами ЛОР.

Читайте також: Ще один мирний пікет влаштують біля Опери, але цього разу з іншої причини. Люди вимагатимуть демобілізації військових та визначення конкретних термінів служби.

Та: У Львові обрали нову очільницю управління культури. Це Софія Ліщинська, яка до цього керувала Палацом культури ім. Гната Хоткевича;

2. Що буде у колишніх приміщеннях УПЦ МП на Пекарській у Львові. Там планують створити ще один корпус реабілітаційного центру «Незламні».

Читайте також: Незаконне будівництво над бомбосховищем в історичному ареалі Львова. Що відомо зараз. Без наявності відповідних документів та дозволів забудовник розпочав облаштовувати фундамент майбутньої будівлі.

Та: На площу Ринок перекрили один із в’їздів. Передумовою до закриття став інцидент із скандальною блогеркою із Києва Анною Красновою.

А також: Київ отримав від Тайваню кошти на добудову пішохідного мосту на Оболонський острів. Гроші з міського бюджету не залучають;

3. Як розпізнати ПТСР та до чого тут біль у попереку або в спині. Одним із найбільш травматичних наслідків війни після фізичних поранень є ушкодження психіки. Зокрема, в багатьох людей може розвинутися посттравматичний стресовий розлад (ПТСР). Це найбільш небезпечне захворювання, часто невиліковне та з важкими наслідками. Український патофізіолог, генетик, професор медицини, завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О.О. Богомольця НАН України Віктор Досенко розповів, що таке ПТСР, у кого він може виникнути, хто в групі ризику та як війна впливає на розвиток такого розладу.

Читайте також: За понад 8 млн гривень відкрили Центр розвитку дітей та молоді у Львові. Нову локацію створили за грантові кошти, а це понад 230 тисяч доларів;

4. Українцям дозволили відкривати лікарняний дистанційно. За яких умов. Однак лише на 5 днів.

Читайте також: Вступні іспити 2024: У Міносвіти поділились деталями. НМТ у 2024 році складатимуть лише ті, хто планує вступати до закладів вищої освіти. Тестування відбуватиметься у комп’ютерній формі. Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів.

Та: У неділю у Львові вшанують пам’ять жертв Голокосту. Львівське гетто було найбільшим на території СРСР і третім за величиною у Східній Європі;

5. У Шевченківському гаю працюватиме «Хатинка Миколая». На дітей чекає святкова програма.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До міста, де була школа бджільництва. 

Tvoemisto.tv пропонує відвідати Перемишляни – містечко біля Унівської лаври.

Погода у Львові: Львів’яни скоро можуть побачити перший сніг. 11 листопада буде хмарно з проясненнями та невеликий дощ. Удень 7 – 9° тепла. 12 листопада місцями мокрий сніг. Вночі та вранці на окремих ділянках доріг ожеледиця. Уночі 0 – 5° тепла, вдень 3 – 8° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!