Політична реклама

Найдешевша картопля у Львові коштує від 3 гривень

3844 0
Кілограм картопллі на ринках Львова продають по 5 гривень.

На Стрийському ринку в центрi Львова продавцiв з картоплею небагато, пише Експрес.  Тут за кілограм картоплі просять 4,5 - 5 гривень.  Продавці кажуть, що картоплю тепер, перед зимою, розбирають i по такiй цiнi. Через неврожай, за словами продавців, картопля для продажу вже закінчується.

На Привокзальному ринку продавцiв картоплi також небагато, а цiни такi ж, як i в центрi мiста.

Найдешевшу картоплю вдалося знайти на гуртовому ринку "Шувар". Тут ціна картоплі коливається вiд 3,3 до 3,8 гривнi за кiлограм. Продавці кажуть, що на картоплю по 3,8 гривнi є попит, а якщо вдарять морози, овочi буде важче вивезти на ринок, а отже, рiзко пiдскочить цiна.

Знизити цiни на картоплю посадовцi обiцяють наприкiнцi жовтня, коли в областi стартують ярмарки сiльськогосподарської продукцiї. Тим часом експерти впевненi: цiни йтимуть тiльки вгору.

"Через дощову погоду чимало картоплi ще в полi, а в жовтнi весь урожай вже мав би бути зiбраний, - каже Ярослав Кардаш, голова Асоцiацiї фермерiв та приватних землевласникiв Львiвщини.  - Отож у часi збiглося те, що виробник iще не вийшов на ринок, а городяни вже роблять запаси на зиму.

Ще один чинник дефiциту: торiк стався обвал цiн на ринку картоплi, i чимало виробникiв вiдмовилися її вирощувати. Нестача продукту спровокувала зростання цiни. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!