У 2020-му були і сльози болю, і сльози гордості. Президент України привітав українців з Новим роком

3338 0
Глава держави підбив підсумки 2020 року і поділився планами на 2021-й.

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Новим роком. Він переконаний, що 2020 рік був сповнений як сльозами від болю, так і від гордості, було чого соромитися і чим пишатися, та показав, як багато героїв серед українців. Про це він зазначив у новорічному відеовітанні.

Читайте також: Скільки вихідних матимуть львів'яни у січні

Своє вітання президент проголосив у формі діалогу з дітьми, які слухали його промову та спілкувалися з главою держави у святково прикрашеній залі з ялинкою.

«Тож яким був цей рік? У ньому були сльози від болю. І сльози від гордості. Було те, за що нам соромно, і те, чим ми пишаємось. Те, що хочеться забути. І те, чого ніколи не забудемо», – каже Президент.

Він наголосив, що у 2020-му були ті, з ким ми стали ще більшими друзями, а також ті, з ким стали стратегічними партнерами.

Крім того, за словами глави держави, були ті, з ким нас намагалися посварити, але не вдалося, та ті, хто підтримував Україну завжди та продовжує це робити.

«2020-й нагадав, як насправді багато героїв серед нас», – переконаний Володимир Зеленський.

Під час кожної фрази президента про здобутки і втрати на екранах транслювали кадри із найзнаковіших за 2020 рік подій. Зокрема, прибуття в Україну тіл загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані, зустріч автобуса з українцями з Уханя у Нових Санжарах, переможного голу української збірної з футболу, роботи лікарів в умовах пандемії COVID-19, а також міжнародних зустрічей з лідерами інших держав.

За словами Володимира Зеленського, початок пандемії оголило ряд проблем в країні, які раніше не були настільки очевидні. Так, навесні стало зрозуміло, що в аптеках не вистачає ліків, а в лікарнях обладнання.

Також він нагадав, що, на жаль, рік забрав у нас киянина Патона, одесита Жванецького, львів'ян Скорика та Віктюка. Але подарував нам майже 300 тис. нових громадян – хлопчиків і дівчаток, які народилися в Україні в цьому році.
 
«Давайте заради них вимкнемо свій дорослий прагматизм і загадаємо для України, то, дуже сміливе і майже фантастичне. Так, як це вміють робити наші діти», – сказав він.
 
Володимир Зеленський пообіцяв робити все, щоб і через рік, і у всіх наступних роках в цей же день і в цей час йому «не було соромно дивитися українцям в очі».
 

Також, президент звернувся до тих, хто опинився в Криму і Донбасі перевести стрілки годинника на годину назад і разом з усіма українцями зустріти новий 2021 рік, як одна сім'я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!