Нових патрульних зобов’яжуть розбиратися в якості українських доріг

1930 0
Вивчати новий предмет патрульним поліцейським доведеться, якщо Верховна Рада прийме законопроект №3130, спрямований на звільнення водіїв від відповідальності у разі, якщо правопорушення було вчинено вимушено, через незадовільний стан доріг, вулиць і залізничних переїздів.
фото: mvs.gov.ua

фото: mvs.gov.ua

Зокрема правоохоронцям потрібно буде вивчити зміст численних державних стандартів, що пред’являють вимоги не тільки до якості дорожнього покриття, дорожніх знаків, розмітки і світлофорів, але і до інших технічних засобів, які формують структуру сучасних доріг, вулиць і залізничних переїздів. Так вважає правозахисник і автор книги «100 аргументів проти штрафів ДАІ» Володимир Караваєв.

«У цьому документі чітко позначена норма, яка вимагає від поліцейських обов’язкового внесення до адмінпротокол всього переліку недоліків і невідповідності стандартам, виявлених на дорозі в місці вчинення правопорушення», – заявив правозахисник.

Читайте також: Хто вони, нові поліцейські? 4 історії про нових патрульних

Вищезазначеним проектом закону його автори пропонують задекларувати норму, стягувати з водіїв штрафи при автофіксації порушень ПДР можна тільки у випадку, якщо дорога, вулиця, залізничний переїзд повністю відповідають чинним державним стандартам України.

Джерело: Finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!