Ремонт об'їзної дороги Львова: кошти, терміни, проблеми

3390 0
Шляхопровід автомобільної дороги державного значення Західний обхід м. Львова км 7+222, який закрили на ремонт у лютому 2014 року, відремонтували лише на третину. Спочатку його обіцяли відремонтувати до травня, а згодом і до кінця року. Причина такої затримки у тому, що з держбюджету на ремонт досі не виділили жодних коштів з обіцяних на цей рік 11,5 млн грн. Проте, якщо кошти надійдуть, шляхопровід можуть відкрити ще й цього року.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Зараз роботи на цій ділянці проводять за кредитні кошти підрядної організації. Вже виконано робіт на понад 2 млн грн, повідомила tvoemisto.tv прес-секретар Служби автомобільних доріг у Львівській області Тетяна Парубій.

Ремонт цієї ділянки був передбачений згідно з планом на 2014 рік, кошти з державного бюджету мали надійти через Укравтодор. Розпочали ремонт у лютому згідно з планом, однак через відсутність коштів, розпорядженням Кабміну фінансування капітального ремонту доріг та будівництво нових об’єктів припинили.

Натомість, за словами Тетяни Парубій, у червні Кабмін прийняв постанову №169, яка передбачала фінансування з держбюджету ремонту соціально важливих об’єктів. У цей перелік увійшов також вищезгаданий об'єкт, а також дороги Львів – Тернопіль, Червоноград – Жовква та низка інших. Проте на ремонт жодного з них коштів з держбюджету досі не виділили. Трасу Львів – Тернопіль також відремонтували в кредит за кошти підрядника, таким чином ремонтують і ділянку дороги Червоноград – Жовква. 

Як зазначила Тетяна Парубій, ремонт гальмується через проблеми з коштами – їх не вистачає, щоб закупити матеріали. Окрім того, рух колією, яка розташована під мостом, не припиняли. Залізниця виділяє певний час, у який працівники можуть виконувати ремонтні роботи.

Наразі на мості замінюють опори. За словами Тетяни Парубій, якщо б кошти з держбюджету надійшли найближчим часом, ремонт дороги можна було б завершити ще цього року, як і обіцяли раніше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!