Папа Римський погодився, що хвиля біженців з України нагадала про проблему расизму

3058 0
З початку вторгнення росії в Україну понад 4,7 мільйона українців були змушені виїхати за кордон.
Ватикан, Папа Франциск, 13 станція Хресної дороги, Колізей, кардинал Конрад Краєвський, апостольський нунцій

Ватикан, Папа Франциск, 13 станція Хресної дороги, Колізей, кардинал Конрад Краєвський, апостольський нунцій

Папа Римський Франциск погодився, що те, як зараз Європа приймає українців, що втікають від війни, і як бувало з іншими біженцями, нагадує про проблему расизму і поділу людей за певними ознаками. Про це він сказав в інтерв’ю італійському громадському телебаченню RAI, передає Європейська правда.

Читайте також: «Це криза». Реакція соцмереж на Хресну дорогу і неготовність Папи реагувати на сучасне зло

На питання інтерв’юера, чи ділитимуть надалі біженців з різних куточків на категорії, Папа Франциск відповів, що, на жаль, расизм досі існує.

«Це правда. Біженців класифікують. Є перший клас, другий клас, [чи] вони походять із розвиненої країни [чи] з нерозвиненої. Ми расисти, ми – расисти. І це погано. Доля біженця – це те, що відчув на собі і Ісус, тому що він був мігрантом і біженцем у Єгипті, коли був дитиною, щоб уникнути смерті», – нагадав Папа Франциск.

Одночасно він заявив, що визнає право країн захищатися, але, за його словами, загальна відмова він миру є великою проблемою.

«Ми живемо ідеєю, що ми вбиваємо один одного через потребу у владі, безпеці, у багатьох речах. Я розумію уряди, які купують зброю. Я їх розумію, але не схвалюю», – заявив Папа Римський.

Зазначимо, що за даними управління Верховного комісара ООН з питань біженців, з початку вторгнення росії в Україну понад 4,7 мільйона українців були змушені виїхати за кордон.

Читайте також: Чому Ватикан боїться називати війну в Україні війною

Нагадаємо, що у Колізеї у Римі відбулася Хресна дорога, яку очолив Папа Франциск. Вона відбулася за попереднім сценарієм Ватикану, хоча текст замінили на мовчазну молитву за мир в усьому світі. Однак хрест на 13-ї стації таки передали українці та росіянці, що символізувало примирення народів. Що думають українці про цю Дорогу і вчинок Ватикану, читайте тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!