Політична реклама

Печена картопля та цибулевий суп врятують від безсоння

1409 0
При недостатній кількості мелатоніну в організмі виникає безсоння, тривожний і переривчастий сон. Підвищити рівень цього гормону можна природним чином, просто споживаючи деякі продукти, в яких мелатонін міститься.

Гормон сну (мелатонін) володіє омолоджуюючими, седативними і антиоксидантними властивостями. Цей гормон також зміцнює нашу імунну систему та протистоїть раковим клітинам, - пише вдання "ВКурсе".

Тому в вечірньому раціоні мають бути наступні продукти:

1. Банани. Лікарі їх називають «снодійне у шкірці» за їх здатність виробляти в організмі мелатонін і сератонін.

2. Цибулевий суп. Ще в Древньому Римі цибулю використовували як натуральний седативний засіб для боротьби з безсонням.

3. Печена картопля. Печена картопля має яскраво виражений заспокійливий ефект, який ще більше посилюється при додаванні в розім‘яту картоплю теплого свіжого молока.

4. Молоко.Тепле молоко, підсолоджене медом — це ідеальний варіант снодійного. З самого раннього дитинства молоко уособлює для нас спокій, затишок і безтурботність.

5. Вівсяна каша, приготована на молоці з додаванням натурального меду.Така вечеря наситить організм і заспокійливо подіює на психологічний стан. Також рекомендується додати пару ложечок лляного насіння, багатого на омега-3.

6. Ромашковий чай. Ромашка — це відмінний натуральний релаксант як для душі, так і для тіла. Свіжоприготований ромашковий чай володіє легким снодійним ефектом.

7. Черешня та вишня. За годину до відходу до сну з’їдайте жменю ягід черешні або вишні. Ці соковиті ягоди — натуральне джерело мелатоніну.

8. М‘ясо індички. За вечерею віддайте перевагу дієтичному м’ясу індички. Цей продукт є лідером за вмістом триптофану, який сприяє виробленню сератоніна, що допомагає розслабитися, позбавитися від стресу і тривоги, а потім спокійно заснути.

9. Цільнозерновий хліб. Цей продукт також багатий триптофаном і позбавляє від тривожності та нервозності. Обов'язково включайте цільнозерновий хліб в своє меню для спокійного дня.

10. Кедрові та мигдальні горіхи. Ці горіхи також здатні ефективно протидіяти стресу та його наслідкам, забезпечуючи міцний здоровий сон.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!