Політична реклама

Перелік продуктів які покращують здоров'я зубів

3241 0
Стан зубів є найбільш достовірним критерієм, за яким можна визначити загальний стан здоров‘я людини.

Спосіб життя людини відбивається на зубній емалі, - пише Вкурсе. Залишають сліди на зубній емалі куріння, вживання надмірної кількості смаженої або жирної їжі, пристрасть до кави 

Американські вчені склали список з п’яти найкращих продуктів, які оберігають зуби від руйнування.

Полуниця

Ягоди містять цілий набір мікроелементів, здатних відбілювати зуби, в тому числі й яблучну кислоту. Здавна ця ягода вважалася кращим засобом профілактики зубних хвороб будь-якого роду.

Молочні продукти

Регулярне впоживання молочних продуктів вважається одним з ключових чинників здоров‘я зубної емалі. Молоко містить кальцій — головний будівельний матеріал кісток і зубів. Молочні продукти, крім усього іншого, містять козеін і гідроксиапатит, відповідно білок і мінерал, що оберігають зуби від хвороб і руйнування.

Жувальна гумка без цукру

Звичайнісінька жувальна гумка без цукру дуже важлива для здоров’я зубів, оскільки її споживання сприяє виробленню слини — природного очищувача зубної емалі. Також багато сортів жуйок містять ксиліт — розчин на основі спирту, який дуже ефективно знищує шкідливі бактерії в порожнині рота.

Вода

Дивно, але це один з найважливіших елементів здоров‘я зубів. Тільки це має бути чиста прозора вода — не чай, не кава. Зневоднення організму приблизно в два рази підвищує ймовірність розвитку захворювань порожнини рота, а також схильність зубів до карієсу.

Листові овочі

У процесі їх пережовування на зубах залишаються мікроскопічні залишки таких овочів, які діють подібно ксиліту —ефективно знищують бактерії. Вони також сприяють кращому засвоєнню кальцію, в результаті чого покращується здоров’я кісток і зубів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!