Першу медаль для України на Олімпіаді-2020 виборола Дар’я Білодід

1130 0
Українська дзюдоїстка здобула «бронзу».
Фото: НОК України

Фото: НОК України

Володаркою першої нагороди на Олімпіаді-2020 у Токіо стала українська дзюдоїстка Дар’я Білодід, яка завоювала «бронзу» у вазі до 48 кг.

Білодід стала першою в історії українською дзюдоїсткою, яка пройшла у півфінал турніру з дзюдо. У 1/4 фіналу українка перемогла представницю Португалії Катаріну Косту, завдяки чому здобула можливість поборотися за медаль.

Для того, щоб потрапити у фінал Білодід мала перемогти японку Фуну Тонакі, але на жаль – визначити переможця у протистоянні між українкою та японкою вдалося лише завдяки правилу «золотого рахунку» – за чотири хвилини сутички жодна із суперниць не дозволила іншій заробити очко.

Сутичка між суперницями тривала сім хвилин. А ключовий момент відбувся на 6:59 хвилині — Тонакі виконала прийом іппоном і втримала Білодід на татамі.

Поразка дозволила розраховувати лише на бронзу. Українка перемогла іппоном наприкінці сутички, втримавши суперницю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!