Петиція про збереження будинку на Сахарова зібрала необхідні 500 підписів

2339 2
Тепер її мають розглянути на пленарному засіданні депутатів ЛМР.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Петиція про збереження будинку на Сахарова за чотири дні зібрала необхідні 500 підписів. Тепер її мають розглянути на одному з наступних пленарних засідань ЛМР, і, якщо її підтримають, розробити дорожню карту для її втілення.

Читайте також: Чи варто у Львові зносити будинок на Сахарова? Думки експертів та 

Петицію зареєстрували того ж дня, коли виконком Львівської міськради дозволив бізнес-партнеру львівського депутата Григорія Козловського знести будинок та збудувати на його місці триповерховий скляний офіс.

Її авторка Людмила Конюх пояснює, що перехрестя вулиць Горбачевського і Сахарова закорковане не лише у час пік, тому нове будівництво лише ускладнить пересування цими вулицями. Крім цього, нова будівля буде підключена до старих комунікацій, що, на думку авторки петиції, призведе до ще більшого підтоплення перехрестя, яке й так часто заливає під час дощів.

Водночас у Львові зареєстрували протилежну петицію з вимогою знести будинок, який не є історично та архітектурно цінним для міста і збудувати там офісний центр.

Будинок на Сахарова, 52 збудували у 1907 році. Він належав українському аптекареві, колекціонеру та меценату Михайлу Терлецькому. За весь час будинок не був занесений до реєстру пам’яток, а у 90-х роках зазнав значної перебудови. Він розташований поруч із спортивно-розважальним комплексом «Медик», а навколо будинку – незабудована територія з деревами.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

Власником ТзОВ «Інсула-Інвест», яке збирається будувати на Сахарова офіс, є Олександр Берба, який водночас володіє  низкою фірм, пов’язаних з компанією Avalon, співвласником якої є львівський депутат та бізнесмен Григорій Козловський.


Читайте також:
30 Липня, 2019 15:12
666 ... ви б хоча б порівняли ЩО (яке одоробло) будується на Мельника( якимось нікому невідомим "благодійним фондом") і будівництвом на Сахарова конкретного об'єкта ...чи щтунди усім заліпили рота і засліпили очі ? ... Слава Україні ! ...
30 Липня, 2019 14:53
666 ... чомусь (?!) оті петіціянти не петіційнують шо до перебудови вілли на Мельника ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!