Планшети замість книжок: у школах України хочуть скасувати підручники

4024 0
В українських школах можуть повністю скасувати підручники та замінити їх планшетами. Про це під час наради з директорами шкіл Києва заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
фото: sumka.club, tva.ua, firtka.if.ua

фото: sumka.club, tva.ua, firtka.if.ua

Очільник уряду запропонував закупити школярам електронні планшети замість підручників. «Набір підручників на рік коштує 1055 гривень. Тобто 50 доларів», – сказав прем’єр. За його словами, враховуючи, що така техніка може пропрацювати мінімум 5 років, із точки зору державних інтересів, буде простіше профінансувати планшети, аніж підручники. У свою чергу директори шкіл поскаржилися, що учням доводиться носити з собою багато підручників.

Читайте також: З’явилась онлайн-бібліотека шкільних підручників. Де завантажити?

Нагадаємо, міністр освіти Сергій Квіт запевнив, що цього року українські школярі отримають підручники безкоштовно, хоча й із можливою затримкою. Міністерство планує завершити забезпечення шкіл підручниками для 4-х і 7-х класів до кінця 2015 року.

Джерело: finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!