Політична реклама

Податок з продажу валюти стягуватиметься лише з певної суми грошей

1680 1
Якщо в Україні буде введено 15-відсотковий збір з продажу валюти, податкова міліція відстежуватиме тільки операції обсягом від 15 млн грн. Тобто контролю за обміном валюти абсолютною більшістю громадян не передбачається.

Про це розповів перший заступник начальника Головного управління податкової міліції Державної податкової служби України Юрій Атаманюк під час засідання «Фінансового прес-клубу», - пише zaxid.net

«Податкова міліція не буде перетинатися зі звичайними верствами населення. Якщо парламент ухвалить відповідний законопроект, у наше поле зору будуть потрапляти незаконні операції ухилення від сплати податків або збору на суму понад 2,5 млн грн. Якщо порахувати, що це 15%, то обсяг самої валютної операції повинен буде скласти більше 15 млн грн. Хто робить такі валютні операції? Учитель? Пенсіонер? Лікар? Ні. Це роблять, перш за все, серйозні ділки тіньової економіки. Ми знаємо, як їх задокументувати, як відпрацьовувати», - зазначив Атаманюк.

За даними представника податкової міліції, через тіньові операції з валютою з України за останні два роки в офшори було виведено понад $50 млрд. «Якщо при кожній такій операції будуть витрати в 15%, це зробить схему економічно невигідною для тіньового сектору», - резюмував Атаманюк .

Як додав голова правління «Укрсоцбанку» Борис Тимонькін, законопроект при цьому повністю звільняє від податків людей, які використовують валюту як засіб заощадження.

«Для того, щоб не платити податок, досить розмістити валюту в банку на депозиті строком не менше 30 днів - і потім обміняти її на гривні при знятті з депозиту», - пояснює банкір. Таким чином всі громадяни, які купують валюту не для заробітків на курсових коливаннях, а як інструмент зберігання та захисту заощаджень, розміщуючи її в банках - збір до Пенсійного фонду платити не будуть.

Нагадаємо, 20 листопада Верховна Рада відклала розгляд законопроекту № 11433 регіонала Віталія Хомутинніка про введення 15% податку на продаж валюти.


Читайте також:
22 Листопада, 2012 21:42
cаня Пусть НБУ расскажет почему замалчивает что конченый "ЗАХИДИНКОМБАНК" обанкротился. Вкладчикам этого бандитского банка совет — подавайте в суд на банк скорее и возвращайте свои депозиты через суд, иначе своих денег не увидите.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!