Політична реклама

Події в Україні можуть послабити гривню

1680 0
Зіткнення між антиурядовими демонстрантами і правоохоронцями в Україні можуть послабити рівень довіри до гривні та призвести до зростання попиту на іноземну валюту, незважаючи на позитивний ефект від кредиту РФ.

Про це йдеться в повідомленні Fitch Ratings.

Політична невизначеність продовжить чинити вплив на кредитний профіль України аж до президентських виборів, які пройдуть в лютому 2015 р, незважаючи на угоду з Росією, - йдеться в повідомленні.

Раніше рейтингове агентство повідомило, що кредит від Російської Федерації у сумі 15 млрд дол. сприяє зміцненню курсу гривні, принаймні, до першої половини 2015 р.

При цьому у Fitch зазначають, що ослаблення позиції Президента України Віктора Януковича цього року може вплинути на готовність Росії продовжувати виплати. Якщо ж російське кредитування буде перервано, гривня, яка обрушилася цього тижня у зв`язку з останніми подіями, може опинитися під додатковим тиском.

"Ми не очікуємо, що влада перейде до більш гнучкої курсової політики, і прогноз гривні залишиться на рівні 8,3 грн/дол. ", - йдеться в повідомленні.

При цьому у Fitch нагадують, що раніше агентство визначило суверенний рейтинг України на рівні "B-" із прогнозом "негативний", а наступна запланована рейтингова оцінка буде проводиться післ 28 лютого 2014 р. Зазначимо, напередодні в січні рейтингове агентство повідомило, що кредит від Російської Федерації в сумі 15 млрд дол. посприяє зміцненню курсу гривні, принаймні, до першої половини 2015 р. Раніше, в листопаді 2013 р., Fitch допускало девальвацію гривні до 9 грн/дол. до кінця 2014 р., до цього прогноз становив 8,5 грн/дол. Крім того, Fitch прогнозувало нульове реальне зростання ВВП у 2013 р. і 1,5% у 2014 р.

Як повідомлялося, гривня сьогодні на міжбанківському валютному ринку продовжила падіння - торги по долару 22 січня закрилися в діапазоні 8,4100-8,4350 грн/дол.

Джерело: Львівський портал


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!