Політична реклама

Поїздка на таксі подорожчає в три рази

1512 1
Влада хоче, щоб до Євро-2012 всі водії таксомоторів мали ліцензії і возили пасажирів за єдиним тарифом. Таксисти вважають, що через нові правила кілометр шляху має коштувати, як літр бензину, а це близько 10 грн.

Як повідомляє ТСН, сьогодні в Україні є два види таксистів. Перші мають ліцензію та переконують, що їздять часто і задешево. Інші працюють нелегально, возять клієнтів рідко. Дозволу в таких перевізників зазвичай немає.

Тож, перші вирішили витіснити з ринку других, мовляв, нелегали перебивають увесь їхній виторг. "Через те, що в нас таксують всі, кому не ліньки, ми маємо 3-50. В три рази менше тариф ніж потрібен бути", - пояснив голова профспілки таксистів Василь Попик.

Водії з "шашечками" лобіюють закон, який змусить усіх таксистів отримати "картки таксиста", і встановити в машинах лічильники з фіксованим тарифом на перевезення.

У профспілці навіть не приховують того, що за все доведеться розраховуватися звичайним пасажирам. 

Однак масове облаштування таксометрами не стане панацеєю від шахраїв. Один із досвідчених таксистів пояснив, що деякі водії можуть власноруч накручувати лічильники.

"Нечисті на руку наклацають так, що ви будете їхати і просто за голову братися", - розповів таксист.

Зі свого боку в Мінінфраструктури запевняють, що обов'язково контролюватимуть усіх: шукатимуть нелегальних таксистів, а легальних - перевірятимуть.

Також обіцяють провести жорстку акцію зі стороні контролюючих органів з конфіскацією транспортних засобів нелегальних перевізників.

Однак, насправді машину не заберуть, а лише заарештують до виплати штрафу, який, залежно від порушення, сягатиме від 400 до 9 000 гривень. Але і для цього, кажуть юристи, треба змінити багато законів.

Планується, що нові правила для таксистів запрацюють наступної весни. Ціна за кілометр шляху, на думку профспілки, має коштувати як літр бензину. А це приблизно 10 гривень.

Читайте також:
12 Грудня, 2011 16:33
Алексей 10 грн/км это очень дорого. Вспомните хотя бы сами, когда последний раз ездили, куда и сколько платили? А теперь представьте, что цена поднимеется в 3 раза! Люди не будут ездить, отсюда и выручка упадет.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!