Поліція запускає на дорогах «фантомні патрулі». Як вони працюватимуть

14800 0
У поліцейських авто встановлять прилади, які фіксуватимуть порушення швидкості руху автівок навколо.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Перевищення швидкості на дорогах, крім камер автофіксації, фіксуватимуть спецприлади у поліцейському авто. Про це сьогодні, 8 вересня, під час брифінгу заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Читайте таокж: На дорогах Львівщини до кінця року мають встановити кілька десятків камер для фіксації порушень

«У патрульній машині встановлять прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. Тобто, є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному напрямку або у зустрічному», – розповів Олексій Білошицький.

Наразі МВС закуповує 4 тестові програми, на них вже оголосили тендер. А у 2021-2023 роках хочуть закупити кілька сотень таких приладів.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко додав, що майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з кількох частин.

«Перша частина – це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають всі водії. Друга частина – це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя – це камери типу TruCam», – наголосив він.

Читайте також: Як можна сплатити штраф за порушення ПДР онлайн

Нагадаємо, що на дорогах Львівщини до кінця року мають встановити кілька десятків камер для фіксації порушень. На підставі зафіксованого порушення формуватимуть адмінпостави від імені департаменту патрульної поліції і з платіжними реквізитами для оплати штрафу. Детальніше про фіксацію порушень читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!