Від сьогодні вантажівки штрафуватимуть за порушення вагових норм

911 0
Дотепер автофіксація працювала у тестовому режимі й штрафи не накладалися.
Фото: railinsider.com.ua

Фото: railinsider.com.ua

З понеділка, 23 травня вантажівки знову можуть отримати штрафи за порушення габаритно-вагових норм. Дотепер автофіксація ваги працювала у тестовому режимі й штрафи не накладалися. Про це повідомили у Telegram-каналі Укртрансбезпеки.

Так, залежно від розміру перевищення вагових норм, які фіксують WIM-комплекси, передбачено штрафи:

  • від 5 % до 10 % – 8 500 грн;
  • від 10 % до 20 % – 17 000 грн;
  • від 20% до 30 % – 34 000 грн;
  • більше 30 % встановленої норми – 51 000 грн.


Зазначається, що водії можуть оформити документи для отримання дозволу на проїзд транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні. Такі дозволи можна отримати у ЦНАПах, відділах безпеки дорожнього руху департаментів Патрульної поліції або представництвах Укравтодору.

Додамо, в Україні діють європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень. З максимальними значеннями параметрів транспортних засобів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що з початку травня Укртрансбезпека відновила роботу комплексів «зважування у русі» для контролю за дотриманням перевізниками габаритно-вагових норм.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!