Польща передала Україні перші танки Leopard 2

971 0
В Україну заїхали перші 4 танки Leopard 2.
Фото: Денис Шмигаль

Фото: Денис Шмигаль

Сьогодні, 24 лютого, Польща передала Україні перші 4 танки  Leopard 2. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Рік тому танки заїхали в Україну, щоб позбавити українців свободи. Сьогодні в Україну також заїхали танки, однак для того, щоб свободу захистити. Перші 4 танки Leopard 2, надані партнерами, зустріли разом із Прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким», – йдеться у повідомленні.

 

Прем'єр міністр також зазначив, що Україна продовжує розширювати танкову коаліцію, аби повернути свободу на всі українські території.

Нагадаємо, що Німеччина збільшить кількість танків Leopard 2, що передадуть Україні. Замість обіцяних 14, німецькі союзники доставлять в Україну 18 танків. Зазначимо, що за словами експерта, Збройним силам України необхідний «бронетанковий кулак» для завдання нищівного удару по противнику на окремих напрямках, який складатиметься з танкової бригади у складі двох-трьох танкових батальйонів (116-180 танків).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!