Польща зняла обмеження на в’їзд для українців

10362 0
Іноземців, які перетинають державний кордон на ділянці з Україною, а також на повітряних прикордонних переходах, не обмежують метою в’їзду до Польщі.
Фото: Straz_Graniczna/Twitter

Фото: Straz_Graniczna/Twitter

Із 19 лютого зняли обмеження на прикордонний рух на кордоні з Україною та в пунктах пропуску повітряного кордону. Про це повідомляє пресслужба прикордонної служби Республіки Польщі.

Так, іноземців, які перетинають державний кордон на ділянці з Україною, а також на повітряних прикордонних переходах, не обмежують метою в’їзду на територію Польщі. На польських кордонах, які є зовнішніми кордонами ЄС, відновили правила в’їзду до пандемії.

Читайте також: Польща відкрила кордони для українських туристів

В’їзд відбувається на загальних умовах після виконання умов в’їзду та перебування, зазначених у положеннях Регламенту (ЄС) 2016/399 Європейського Парламенту та Ради про Кодекс правил ЄС, що регулюють переміщення людей через кордон (Шенгенський прикордонний кодекс).

Наразі обмеження пасажиропотоку на повітряних прикордонних пунктах пропуску на в’їзді до Польщі поширюються лише на перетин кордону з Росією та Білоруссю та авіасполучення з Росією і Білоруссю. Іноземці, які прибувають з інших країн, окрім Росії та Білорусі, не обмежені метою в’їзду на територію Польщі, а їхній в’їзд відбувається за загальними правилами – вони повинні мати відповідні та дійсні проїзні документи.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Нагадаємо, що перед тим, як їхати у відпустку за кордон, варто зайти на сайт з онлайн-мапою світу, що створило МЗС. Тут можна знайти актуальні умови в’їзду в будь-яку країну світу, а також дізнатись, чи після повернення в Україну потрібно проходити обов'язкову двотижневу самоізоляцію, або отримати негативний тест.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!