Польща не планує евакуації дипломатів з Києва та Харкова

993 0
В Україні проживає багато поляків, і це не люди, які перебувають там тимчасово, наприклад, з метою бізнесу чи туризму.
фото: ліга.нет

фото: ліга.нет

Польський уряд поки не планує евакуації дипломатів з України, такі рішення прийматимуть тільки у разі крайньої необхідності. Про це заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Polsat News.

Коли його запитали про вивезення дипломатів з України Мюллер зазначив, що «на цей момент такого рішення нема».

Читайте також: «Це загальноєвропейська справа». Іноземці, які лишаються у Львові, попри можливе вторгнення Росії 

«Коли ми були (з прем’єр-міністром. – ред.) у Києві, ми дали чіткий сигнал, що такі рішення будуть прийматися у разі крайньої на те потреби», – сказав він. Мюллер підкреслив, що польські дипломатичні місії відіграють важливу роль допомоги.

Варто зазначити, що у Польщі серед іншого є генконсульство у Харкові.

«На даний момент ми оприлюднили комюніке, в якому сказано, що якщо це не конче необхідно, то від поїздок до України слід утриматися», – сказав політик і наголосив, що якщо хтось зараз хоче виїхати з України, то це особисте рішення. Мюллер також нагадав, що в Україні проживає багато поляків, і це не люди, які перебувають там тимчасово, наприклад, з метою бізнесу чи туризму.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

Нагадаємо, глава МВС Польщі Маріуш Камінський заявив, що через російську кризу країна готується до різних сценаріїв, в тому числі до напливу біженців з України. Протягом п’ятниці і вихідних десятки країн закликали своїх громадян терміново виїздити з України або зважити, чи варто їм залишатись надалі. 

США, Канада, Австралія переміщують свої посольства до Львова. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!