Порошенко пожертвував на УКУ 100 тисяч доларів

3293 0
Новий Колегіум Українського католицького університету відкриють 26 червня.
Фото: Український католицький університет

Фото: Український католицький університет

П’ятий президент України Петро Порошенко передав на розвиток інноваційного будинку другого Колегіуму Українського католицького університету 100 тис. дол.

Інноваційний будинок другого Колегіуму УКУ команді вдалося побудувати всього за два роки. Загальний бюджет проєкту будівництва становить близько 9 млн. доларів. З низ 6,3 млн. доларів – сума кредиту, яку університет позичив у U.S. International Development Finance Corporation, решта – надходження від благодійників та фондів, серед яких і внесок Петра Порошенка – 100 тис. доларів. 

Перед цим грант на будівництво другого Колегіуму Українського католицького університету на суму 536 тис. доларів надала програма USAID «Американські школи та лікарні за кордоном». Також Богдан Козак з дружиною пожертвували на колегіум 25 тисяч доларів. Ще 100 тисяч доларів на будівництво Колегіуму ІІ Спільнота УКУ отримала від компанії OKKO Group. 

Читайте також: Факультети львівських вишів увійшли до сотні найкращих за рейтингом Forbes

Ректор університету отець Богдан Прах наголосив, що для УКУ вкрай важливим є те, щоби та місія, яку заклали при фундаментах творення Українського католицького університету, реалізовувалася у різних просторах, форматах.

«Важливою формулою у житті нашого університету є формація молодих людей, які цілісно підготовлені до життя як професійно, так і інтелектуально, морально, духовно, виховання громадсько-активних, політично зорієнтований, патріотично настроєний молодих людей. Новий будинок УКУ є гарним прикладом як нашу місію можна щодня втілювати в життя. Це не просто простір для спільного життя, а й можливість реалізувати спільні проєкти та задуми наших студентів», – сказав він.

Нагадаємо, в Українському католицькому університеті відкрили новий Колегіум, де тестово поселили студентів та кураторів. Наразі це лише пробна експлуатація, оскільки у частині будівлі ще тривають роботи з облаштування. Офіційне відкриття заплановане на 26 червня.

Йдеться про масштабний простір для студентів, працівників та гостей Українського католицького університету. Будинок спроєктований за моделлю living learning community – спільноти, що живе і навчається разом.

Новий Колегіум є частиною університетського містечка (кампусу) УКУ, в межах якого вже діють Центр митрополита Андрея Шептицького, храм Святої Софії-Премудрості Божої, багатофункційний академічний корпус і Колегіум ім. Патріарха Йосифа Сліпого.

Всього у колегіумі зможуть проживати понад 200 мешканців: студенти УКУ разом із кураторами.

 


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!