Посадовицю на Львівщині підозрюють у вимаганні коштів за безкоштовне житло для переселенців

1133 0
Аби приховати злочинну діяльність, складала та видавала переселенцям сфальсифіковані квитанції про оплату послуг.
Фото умовне

Фото умовне

Посадовиця структурного підрозділу одного з держпідприємств Львівщини організувала протиправну схему вимагання оплати з внутрішньо переміщених осіб за проживання в санаторії, який повинен був приймати та селити людей безкоштовно. Так, жінка мала сприяти в поселенні та не створювати при цьому штучних перешкод. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Надалі, аби приховати злочинну діяльність, складала та видавала потерпілим від військової агресії людям сфальсифіковані квитанції про оплату послуг проживання на території підприємства.

Читайте також: На Львівщині зловмисник продавав волонтерам непридатні пластини для бронежилетів

Так, виконувачу обов’язків головного бухгалтера оздоровчо-лікувального комплексу держпідприємства регіону повідомили про підозру через вимагання та одержання хабаря за вчинення дій з використанням службового становища та видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 368 КК України). Досудове розслідування триває, вирішують питання про обрання запобіжного заходу фігурантці та встановлюють причетність інших осіб.

Нагадаємо, що у Львові виявили псевдоволонтера, який викрав сім планшетів, призначених для потреб Збройних Сил України. Протягом березня-квітня обвинувачений допомагав розвантажувати та завантажувати гуманітарну допомогу на одному із складських приміщень Львова, звідки викрав техніку. Загальна вартість викраденого становить понад 100 000 грн. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!