Протестувальники перекрили трасу Львів – Рава-Руська через Грибовицьке сміттєзвалище

4376 0
Мешканці трьох сіл вийшли на акцію протесту через утилізацію сміття старим способом.
Фото ілюстративне, 5.ua

Фото ілюстративне, 5.ua

Трасу «Львів – Рава-Руська» у напрямку Жовківщини перекрили близько 9:30 26 серпня. Протестувальники чекають на приїзд міського голови Андрія Садового. Від нього вимагають забрати техніку з території полігону. Інакше — активісти не розійдуться. Про це інформують в ефірі радіо «Львівська хвиля».

Акцію протесту на трасі організували представники трьох сіл Львівщини: Малехів, Великі та Малі Грибовичі та міста Дубляни. За словами мешканки села Малехів Галини Денько, прес, який мав пресувати львівське сміття й робити з нього «сміттєвий камінь», щоби укріплювати стінки та тіло сміттєзвалища у Грибовичах, уже поламався. І міська влада Львова хоче знову вивозити сміття так, як це відбувалося останні п'ятдесят років. Про це активістка заявила під час прес-конференції у Львівському прес-клубі 25 серпня.

Фото: Варта-1

Наразі траса перекрита біля готелю «Варшава»Станом на 10:00 на дорозі у Жовківському напрямку вже утворився затор, який починається від Галицького перехрестя.

Нагадаємо, 29 травня на полігоні у Великих Грибовичах сталася пожежа.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!