Затримали сина львівського бізнесмена Гринкевича та чому влада толерує Телеграм-канали. Підсумки доби

1469 0
Нині 23 січня та 699 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав тричі. Перший раз о 12:08, відбій – о 13:24. Другий раз – о 14:58, відбій – о 15:33. У  цих випадках відбувався зліт МіГ-31К.

Третій раз о 06:05. Зафіксовані пуски ракет з району Ксспійського моря.

Акцент дня: Сина бізнесмена Гринкевича затримали при спробі виїхати за кордон. За оперативною версією слідства, в Одесу Роман Гринкевич прибув 17 січня та відтоді планував втечу.

На цю ж тему: Сина львівського бізнесмена Гринкевича відправили під варту.

Читайте також: Справу про овочерізки для укриття передали до суду. Посадовиці Дніпровської РДА інкримінують розтрату 460 тисяч гривень бюджетних коштів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 68 бойових зіткнень.  Українська авіація завдала ударів по 8 районах зосередження противника. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 пункту управління, 1 артилерійському засобу та 1 ворожій радіолокаційній станції. Також силами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Зранку російські окупанти завдали ракетного удару 4 зенітними керованими ракетами С300/400 по цивільній інфраструктурі міст Харків та Балаклія Харківської області.

Читайте також: Чехія не повертатиме в Україну військовозобов’язаних, – міністр. «Таких механізмів не існує, і вони точно не відповідатимуть міжнародному праву та зобов’язанням Чеської Республіки на міжнародному рівні», – заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Та: Чи будуть поліцейські роздавати повістки. Принаймні, доки така норма не буде закріплена в законі.

Тема дня: Влада толерує Телеграм-канали і робить своїм ворогом незалежні медіа. В Україні популярні телеграм-канали, з допомогою яких люди дізнаються інформацію про події в країні. Проте їх часто звинувачують у дезінформації, зокрема, у брехні щодо діяльності незалежних журналістів. Шеф-редакторка групи видань «Детектор-медіа» Наталія Лигачова пояснила, як має реагувати влада на телеграм-канали, чому не варто робити ворогами незалежні медіа і яка місія журналістів під час війни.

Ключові події:

1. В Україні планують на 50 років заборонити будь-яке транспортне сполучення з росією. Йдеться про повну блокаду автомобільного, залізничного, авіаційного та суднохідного сполучення.

Читайте також: Польща може долучитися до будівництва автобану через Львів. Він має стати продовженням найдовшої польської автомагістралі А4, яка, у свою чергу, є продовженням і частиною пан’європейського коридору E40»;

2. В поліції назвали попередню причину пожежі у будинку Мазепи. «Ймовірно, недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів», – зазначили в поліції з посиланням на попередні висновки ДСНС.

Читайте також: Керівник навчального закладу на Львівщині привласнив понад півмільйона гривень. Під час воєнного стану та ворожих атаках по об’єктах енергетики України, чоловік «заробляв» на закупівлі генераторів.

Та: У одному з львівських театрів аудитори виявили втрати на понад 4,7 млн гривень. Йдеться про втрати за останні три роки;

3. На станції швидкісного трамвая в Києві обвалилася частина сходів. Зношена трамвайна інфраструктура потребує ремонту та безбар’єрності.

Читайте також: Потяг «Варшава – Львів» через Рава-Руську тимчасово не курсуватиме. Що відомо. Це станеться у зв’язку плановими технічними роботами.

Та: Один із автобусів курсуватиме і в неділю до села біля Львова. У Малі Грибовичі запустили недільний рейс маршруту № 62;

4. Кав’ярню у центрі Львова оштрафували за незаконну прибудову до пам’ятки архітектури. ТзОВ «Віденська кав’ярня» встановило незаконну на терасі склопакети, з допомогою яких фактично створили незаконну прибудову в приміщенні пам’ятки архітектури.

Читайте також: У департаменті територіального контролю вирішили прибрати МАФи біля метро «Либідська». Вони є перешкодою на шляхах евакуації.

Та: Львів’ян закликають пройти опитування про парки міста. Воно допоможе краще з’ясувати потреби і пріоритети громади щодо їх утримання та розвитку;

5. Стало відомо, хто увійшов до складу журі нацвідбору на Євробачення-2024. Перемогли троє українських артистів – Джамала, Андрій Данилко та Сергій Танчинець.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!