Ремонт чи реставрація? Що роблять у австрійському будинку Львова

4165 0
У Львові на вулиці Глибока, 19 розпочали частковий ремонт старого австрійського будинку. Мешканці будинку у Фейсбук-спільноті «Нас не питали» стверджують, що ремонт завдає шкоди історично цінним елементам інрер’єру.

Як повідомляє у Facebook Oresta Bazylevych, старі австрійські сходи вже демонтовані і знищені. Вхідні дерев'яні двері  теж пошкодженні. Як пише пані Oresta, майстри сказали, що невдовзі відреставрують. Не жаліють ремонтники й австрійської плитки. Наразі жителі будинку збираються писати скаргу до ЖЕКу, щоб домогтись реставрації історично цінних елементів інтер’єру.

Читайте також: У Львові почали демонтаж Полярону

У ЛКП «Затишне», яке опікується  будинком №19 на вулиці Глибока, Tvoemisto.tv запевнили, що за вказаною адресою ніякого ремонту не відбувається. Нещодавно там лише на прохання самих мешканців будинку замінили сходи, які були непридатними. Про реставрацію дверей або інших елементів інтер’єру в ЛКП також нічого не знають. Лише обмовилисть про якусь «планку між вікном і дверима стару таку», яку помітили майстри, котрі ремонтували сходи і  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!