ЗСУ знищили на Миколаївщині ворожий склад з боєприпасами, – Генштаб

516 0
Окупанти продовжують артилерійські обстріли на Харківщині, Донбасі та півдні України.
Фото/ Facebook Генеральний штаб

Фото/ Facebook Генеральний штаб

Російській окупанти продовжують артилерійській обстріли на Харківщині, Донбасі та на півдні України. У населеному пункті Івано-Кепине на Миколаївщині підрозділи сил оборони ЗСУ знищили склад з боєприпасами та до 20 одиниць військової техніки противника. Про це повідомляють у Генштабі Збройних сил.

На Поліському напрямку ворог активних дій не здійснював. У ході перевірки бойової готовності підрозділів, які виконують завдання з прикриття ділянки кордону з Україною, не виключається приховане проведення ротації зазначених підрозділів.

На Сіверському напрямку росіяни активних дій також не проводили. Триває інженерно-фортифікаційне обладнання позицій та смуг в прикордонних районах Курської області.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує артилерійські обстріли населених пунктів в районі міста Харків. На Ізюмському напрямку веде повітряну розвідку із застосуванням безпілотників з метою уточнення позицій українських військ.

У районі населених пунктів Циркуни та Руські Тишки окупанти підірвали три автомобільні мости з метою уповільнення контрнаступальних дій підрозділів Сил оборони.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення та застосовує оперативно-тактичну авіацію для нанесення ракетно-бомбових ударів по позиціям наших військ.

В Маріуполі російські окупанти продовжують блокувати підрозділи Сил оборони в районі «Азовсталі». Здійснювали штурмові дії з метою взяття під контроль території заводу.

На Південнобузькому напрямку ворог наносив вогневе ураження із застосуванням артилерії по позиціям наших військ. Здійснив обстріли цивільної інфраструктури міста Миколаїв ракетами та реактивними системами залпового вогню.

У тимчасово окупованому Херсоні загарбники здійснюють низку заходів для забезпечення діяльності своїх військ та підтримки російського окупаційного режиму. Збільшено кількість блокпостів та пересувних патрулів.

У Генштабі додають, що за попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ збили 14 БпЛА типу «Орлан».

На території Донецької та Луганської областей українські захисники та захисниці 6 травня відбили 8 атак ворога, знищили 3 танки, 8 артилерійських систем, 7 одиниць бойової броньованої техніки, автомобіль та 3 одиниці спеціальної інженерної техніки противника.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!