Політична реклама

Російські та білоруські посадовці визнали низьку якість українського сиру

1542 0
Міністр сільського господарства і продовольства Білорусії Михайло Русявий розділив занепокоєння Росспоживнагляду з приводу якості поставлених до Росії українських сирів. Про це інформує видання "Тиждень".

"Ми ставимо жорстке питання, що не повинно бути замінників молочного жиру так званою пальмовою олією ні в морозиві, ні в маргарині, ні в сирах, ніде. Досить молочного жиру натурального. Мило повинно бути милом, а сир повинен бути сиром", - зазначив міністр.

"Підхід повинен бути один скрізь. Є стандарт, є якість. Є білоруський, український, російський, казахські сири, вони мають відповідати споживчим якостям і нормативам, які розписані в техрегламенті", - заявив Русявий. Глава відомства наголосив, що в технічних регламентах, які діють в рамках Єдиного економічного простору, чітко прописані допустимі норми вмісту різних добавок у продуктах харчування, повідомляє "Тиждень".

Як повідомлялося раніше, глава "Росспоживнагляду", головний державний санітарний лікар РФ Гєннадій Оніщєнко заявив, що його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, дійшло висновку, що «за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що поставляються з України».

Як повідомили ZAXID.NET у департаменті інформації та комунікацій з громадськістю, Микола Азаров зазначив: «Я ознайомився з технологією виробництва, і я можу своїм російським партнерам і колегам сказати, що потрібно ще постаратися, щоб російські заводи виробляли сири такої якості. Наша продукція – це продукція високої якості, ніяких претензій до нас бути не може».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!