Російський режисер, нагороджений путіним, приїхав під Київ знімати фільм про дітей з Бахмута

723 0
Роками Молочніков знімав фільми для росіян, у 2017 році отримав грамоту від Путіна. Цього тижня режисер зніматиме фільм про дітей з Бахмута.
Фото: соцмережі режисера

Фото: соцмережі режисера

Російський режисер Олександр Молочніков планує зняти фільм про дітей з Бахмута, які постраждали від війни. Минулого року він знімав серіал у росії, а тепер живе в Нью-Йорку і має американський паспорт. Про це повідомила українська режисерка Ірина Цілик у Facebook, назвавши цю історію «брудною» та «етичним злочином».

«Уявіть собі, ваших дітей запросили взяти участь у кастингу для зйомок ігрового фільму про нещасних сиріт, що лишилися без мами в Бахмуті під час війни. Ви записуєте акторські проби, надсилаєте їх, і зрештою геть випадково спливає інформація про те, що це фільм російського режисера, який ще минулого року знімав серіал у росії, а тепер живе в Нью-Йорку і має американський паспорт», – пише Ірина.

Сам Молочніков звернувся до своїх українських підписників в Instagram та наголосив, що збирає історії «про дітей у цей страшний рік».

«Вибачте, якщо когось образить таке прохання, але мені дійсно дуже важливо, та й не тільки мені, послухати ваші історії про їхнє сприйняття цього пекла. Реакції, парадокси, будь-які дрібниці, дорослі вчинки, дитяча наївність. Тільки напишіть не загальні слова, а описи конкретних, навіть незначних епізодів (у подробицях)», – йдеться в публікації.

 

Про зйомки росіянином фільму про українських дітей висловився і режисер Іван Сауткін. На своїй сторінці на Facebook українець оприлюднив відповідний пост:

«Невдовзі на костях та розірваних тілах дітей відбудеться зйомка російського режисера Олександра Молочникова. Плакатна короткометражна робота про дітей Бахмуту. Зйомки заплановано на 16-17-18 березня. Зніматимуть вони у реальних розвалинах», – йдеться в публікації Сауткіна.

Режисерка Ірина Цілик каже, що інформація про ймовірне фільмування вона отримала від художника-постановника Івана Левченка, якому росіянин пропонував співпрацю.

«Ваня «включив дурачка», отримав сценарій і записав їхню аудіорозмову. Зі слів Молочнікова, він має підтримку Офісу президента України й отримав прескарти для себе та оператора», – зазначила Ірина Цілик.

Наразі відомо, що зйомки заплановані на 16-18 березня. Вони відбуватимуться у зруйнованій будівлі під Києвом.

Додамо, минулого року Молочніков зняв російський серіал «Монастырь», а в 2017 році путін нагородив його почесною грамотою за заслуги у розвитку російської культури та мистецтва. Також Олександр виступав на федеральному каналі «росія-1».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!