СБУ повідомила про підозру мешканцю Львівщини, який переправляв ухилянтів за кордон

1233 0
Чоловік оцінював свої послуги у 5 тисяч доларів.
Фото: Держприкордонслужба

Фото: Держприкордонслужба

На Львівщині викрили зловмисника, який створив на території України фіктивне підприємство для здійснення міжнародних вантажних перевезень. Він укладав неправдиві договори про працевлаштування та вносив відомості до системи «Шлях».

Джерело: СБУ, Західне регіональне управління Держприкордонслужби Західний кордон

Для організації незаконного трансферу чоловік залучив ще чотирьох спільників. Свої послуги ділки оцінювали у 5000 доларів США з одного «клієнта». Зверталися до організаторів схеми чоловіки призовного віку та ті, що підлягають під загальну мобілізацію.

Читайте також: На Львівщині викрили росіянина, який розповсюджував пропаганду

Під час обшуків у будинках причетних до схеми, виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, бланки документів, грошові кошти у різній валюті, які ймовірно, отриманні за здійснення незаконної діяльності. А також флеш-накопичувачі, чорнові записи та інші речові докази їх причетності до вчинення кримінальних правопорушень. Слідчі повідомили про підозру організатору, а суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі понад 214 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у Львові викрили чергову схему перевезення ухилянтів зі кордон. Двоє мешканців Харкова виготовляли фіктивні документи на підставі яких неправомірно вносились дані чоловіків до системи «Шлях». 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!