Політична реклама

Серед 5 найкращих виробників м'ясопродуктів України немає львівських (список)

4911 0
Ковбасі, сосискам і напівфабрикатам тільки п‘ятьох українських виробників може довіритися вітчизняний споживач. Про це заявив у середу директор «Інституту споживчих експертиз» Юрій Чорнобривец.

«П’ятірку виробників, які пройшли наш аудит, можна твердо назвати лідерами. Але на ринку існує безліч інших підприємств. Що вони відправляють на полиці магазинів під виглядом ковбаси — ми не знаємо. Однак тепер кожен споживач, купуючи ковбасу і напівфабрикати, знає п‘ять виробників, яким можна довіряти», — зазначив експерт.

За його словами, виконавці проекту «Незалежний аудит виробників м’яса та м‘ясопродуктів» вважають, що бездоганно пройшли добровільний аудит якості та довели безпеку своєї продукції: Миронівський м’ясопереробний завод (ТМ «Легко!», М. Миронівка), ЧАТ «Кременчукм‘ясо» (ТМ «Фарро», м. Кременчук), МК «Ювілейний» (Дніпропетровська обл.), М’ясопереробний завод «Дружба народів» (ТМ «Дружба народів», Крим) і МК «Ятрань» (м. Кіровоград).

Нагадаємо, «Незалежний аудит виробників м‘яса та м’ясопродуктів» стартував 13 жовтня ц.р., і протягом двох місяців експерти перевіряли м‘ясопереробні підприємства, які добровільно зголосилися пройти перевірку. Аналізували продукцію від сировини до упаковки на патогенні бактерії — кишкову паличку, сальмонелу, стафілокок і т. п., на органолептичні показники. Окремо перевірялася вода, яка застосовується у виробництві. Приділялася увага і «людського фактору» — бралися аналізи з рук і одягу працівників підприємств, контролювалося також санітарно-гігієнічний стан виробництва.

Дослідження охоплювало три сегменти: виробників м’яса курятини, свинини і продуктів м'ясопереробки (ковбасних виробів і напівфабрикатів), - повідомляє "ВКурсе".

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!