Що брати з собою на вибори та чи можна фотографуватись на дільниці

5220 1
Фото- або відеофіксація бюлетеня заборонена законом.

Із 8:00 до 20:00 31 березня українці голосують за нового президента України. У Львові вже запрацювали дільниці у всіх районах.

Читайте також: Очікування та реальність. Кого і що обиратимуть українці у неділю

Для того, аби проголосувати, потрібно прийти на свою виборчу дільницю із документом, що посвідчує особу – паспортом, ID-карткою або тимчасовим посвідченням особи. Для військовослужбовців таким документом також може бути військовий квиток.

У Міністерстві внутрішніх справ нагадують, що публічна демонстрація бюлетеня чи його фотографування під час голосування – це порушення таємниці голосування, тобто закону «Про вибори Президента України».

Однак відповідальність встановлена лише за передачу фотографії іншій особі з метою підкупу виборців. Таку особу можуть притягнути до відповідальності штрафом від 1 700 до 5 100 гривень та обмеження волі від 2 до 3 років.

Запрошення, яке надходить до виборців за місцем проживання за декілька днів перед виборами, на дільницю брати не обов’язково. Це ж стосується посвідчення, яке видають при зміні місця голосування.

Читайте також: Як проголосувати в лікарні або вдома. Інструкція

Переглянути програми всіх кандидатів можна за посиланням. А про інші порушення виборчого законодавства можна прочитати тут.


Читайте також:
31 Березня, 2019 13:44
666 ... "буфети" не розгорнули ... тому все своє беріть з собою ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!