Що задекларував за 2015 рік спікер Верховної Ради львів’янин Андрій Парубій

3208 0
30-го жовтня завершився термін подання електронних декларацій за 2015 рік у НАПК (Національне агентство з питань запобігання корупції). Tvoemisto.tv аналізуватиме декларації львів'ян та вихідців зі Львова, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
фото: rbc.ua

фото: rbc.ua

Згідно з декларацією на Єдиному державному порталі спікер Верховної Ради Андрій Парубій не має нерухомості, однак його дружина Уляна володіє квартирою у Львові, площею 21,60 м2. Також жінці належить земельна ділянка, площею 1130 м2 і будинок, площею 32 м2. Ще одна квартира, площею 142,6 м2, перебуває у користуванні Парубія, його дружини, дочки і сестер. Даних про власників ще двох квартир в декларації не вказані.

Крім того, Парубій пояснив Українській правді, чому в декларації вказані інші квартири, якими він не володіє. «Згідно з правилами НАЗК, я вказав квартиру, де зареєстрований. Це квартира, яку мій батько отримав ще у 80-ті роки, він стояв на неї у черзі як науковець. Тепер там проживає мій брат із сім'єю. А я там лише прописаний», – пояснив спікер. Він додав, що в декларації також вказана ще одна квартира 142,60 квадратних метри, яка належить його батьку. «Там проживає мій батько, моя дружина і донька. І я там проживаю, коли приїжджаю у Львів з Києва. Ми уточнювали у представниці НАЗК, яка пояснила, що ця квартира має бути вказана і від імені членів моєї родини, тому ця квартира вказана в декларації три рази», – пояснив Парубій. Він також додав, що саме тому він вказав і будинок дружини в Уричі, бо також ним користується.

Читайте також: Що задекларував за 2015 рік начальник Львівської митниці

 У Києві Андрій Парубій орендує номер в готелі.  На винаймання цього номеру в декларації вказано 167 900 грн. Крім того, спікер є власником легкового авта Suzuki SX4 2013 року випуску, а його дружина – Peugeot 508 2014 року випуску.

На банківському рахунку у сім'ї лежать близько 37 тисяч доларів. Вкладів у банках, цінних паперів та інших активів ні в нього, ні в його сім'ї немає. Увесь дохід спікера за 2015 рік становила заробітна плата у розмірі 78122 грн. Дружина Парубія за рік отримала 28307 заробітної плати.

У своїй декларації Парубій вказав, що отримав 20 699 грн компенсації вартості проїзду і 80 559 грн на здійснення депутатських повноважень .

Також Парубій вказав у декларації кошти, які має готівкою: 225 тис. грн та 28,5 тис. дол.

Парубій є кінцевим бенефіціаром Львівської обласної громадської організації «Тустань», а також задекларував членство у таких організаціях: ГО «Всеукраїнська організація Самооборона Майдану», БО «Благодійний фонд підтримки добровольців», ОУМ «Спадщина», ГО «Український дім».

Нагадаємо, Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, разом із чоловіком вказала у декларації внески до «UBS Financial Services Inc.» – 3 мільйони 873 тисячі 634 доларів, які в сумі у 2015 році принесли їм 187 172 гривень відсотків і 166 гривень дивідендами.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!