Коли в Україні відкриють декларації чиновників та чи запрацює протезний завод у Львові. Підсумки доби

880 0
Нині 13 жовтня та 597 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 64 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 13 ударів по районах зосередження противника, 3 – по пунктах управління та 4 – по його ЗРК. Уражено 10 артилерійських засобів та ворожий пункт управління.

Читайте також: Київ передасть понад 2.5 тисячі тонн паливно-мастильних матеріалів силам оборони.

А також: КМВА підтримала перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних сил. «Нова назва проспекту підкреслить шану, любов та повагу киян до звитяг наших Героїв».

Акцент дня: «Війна триває, а спецзаклад пустує!» Чи запрацює протезний завод у Львові. Львівський державний протезний завод, на якому десятки років виготовляли штучні кінцівки для мешканців чи не усього західного регіону – не працює. Підприємство у боргах, а більшість колективу – звільнилась. Львівська міскрада має намір інвестувати у нього 390 млн грн та передати підприємство Першому ТМО.

Про те, яка реальна ситуація з протезуванням у вже чинних центрах, чому протезний завод, який сьогодні вкрай необхідний, не працює, і чи можна було б там виготовляти протези для декількох реабілітаційних центрів, а не лише для Першого ТМО, дізнавалась журналістка Тvoemisto.tv.

Ключові події:

1. Рада Європи визнала Голодомор геноцидом українського народу. ПАРЄ також закликала всі парламенти держав-членів Ради Європи та інші парламенти наслідувати цей приклад.

Читайте також: У Мін’юсті повідомили, коли відкриють декларації чиновників. «Зараз триває підготовчий період, але в будь-якому випадку до дедлайну, до 31 січня 2024 року усі декларації будуть подані, будуть розкриті для публіки», – повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Та: МОК відсторонив Олімпійський комітет рф. Рішення російського Олімпійського комітету визнати регіональні організації на тимчасово окупованих територіях України є порушенням Олімпійської хартії;

2. Лише зараз після липневих обстрілів у «Львівській політехніці» встановлюватимуть вікна в гуртожитки. До найбільш постраждалих гуртожитків – № 4 та № 10 нині привезуть нові вікна.

Читайте також: В Україні створюють єдину базу укриттів. Як вона працюватиме. Систему планують інтегрувати у застосунок «Дія».

Та: В Києві демонтують терасу клубу BOHO, який працював у комендантську годину. Клуб місяцями працював під час комендантської години і лише після того, як на це звернули увагу ЗМІ, столична поліція притягнула до відповідальності адміністратора закладу;

3. Одну з найдовших вулиць у Львові розбудують. Як вона зміниться. Південна околиця Львова активно розвивається – стрімко розбудовують вулицю Стрийську і суміжні. Зокрема, є плани створити мікрорайон на вул. Стрийській, Сокільницькій, Трускавецькій. Крім того, збудувати нові ЖК і тенісні корти, звести новий житловий квартал біля «Арени Львів». Водночас на перехресті вулиць Стрийської – Наукової триває масштабне будівництво офісу, готелю, закладів громадського харчування.

Читайте також: З готелю на площі Міцкевича у Львові зняли «завісу». Як він виглядає. Як раніше пояснював у коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, фасад готелю на площі Міцкевича, 9 виконаний із натурального каменю. Роботу виконали архітектори з Варшави – Kuryłowicz & Associates.

Та: У Львові скоро почнуть будівництво восьми будинків для ВПО. Наразі почались підготовчі роботи, які триватимуть два місяці;

4. Чи можуть у Львові ввести масковий режим. Обовʼязковий масковий режим можуть ввести лише після рішення комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Натомість зараз діють лише рекомендації.

Читайте також: Як доїхати до лікарень у Львові. Перелік маршрутів. У місті діють одразу кілька медичних об’єднань та безупинно розвивають якість надання медичних послуг.

Та: В Україну завезли небезпечну каву з Німеччини. У ній виявили речовину, яка викликає гострі порушення роботи центральної нервової системи;

5. Театр Заньковецької вже не той, що був, або Що нам показує «Земля». Львівська журналістка Марічка Ільїна пояснює, чому варто піти на прем’єрну постановку Давида Петросяна.

Читайте також: Чи можуть гастроентерологічні захворювання бути спадковими. Люди, у яких є найближчі родичі, що хворіли на рак шлунка, атрофічний гастрит чи виразкову хворобу, є у групі ризику. Якщо вчасно не звернутися до лікаря, в них можуть розвинутися важкі гастроентерологічні захворювання. Про це під час ток-шоу «Консиліум», яке запустило Tvoemisto.tv, повідомила керівниця клінічного напрямку «Гастроентерологія» медичної лабораторії «Діла» Наталія Скаржевська.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!