Комісія ЛОДА у виділенні землі поблизу Наварії порушень не виявила

2321 1
Голова комісії вважає, що кожен громадянин України має право на землю.
фото: Rivnefish

фото: Rivnefish

Створена головою ЛОДА Олегом Синюткою спеціальна комісія не виявила зловживань під час виділення землі біля озера Наварія. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського, який очолював цю комісію.

За його словами, під час роботи комісії були направлені запити у військкомат, департамент соціального захисту ЛОДА та держслужбу у справах ветеранів війни. Відтак, комісія отримала підтвердження, що з 83 осіб лише 43 є учасниками бойових дій.

«Щодо решти 40, то спростувати чи підтвердити, чи вони є учасниками бойових дій, не видається за можливе, бо відповідь з державної служби, яка, мабуть, є єдиною базою, ще не надійшла», – говорить Ростислав Замлинський.

Читайте також: Чиновника Львівської облради, який виписав дружині 24 премії, звільняти не будуть

Також він каже, що, навіть якщо ці 40 людей виявляться не учасниками бойових дій, то все одно зловживань під час виділення землі немає.

«Зловживань не може бути, бо, згідно з земельним кодексом, кожен громадянин має право отримати ту чи іншу земельну ділянку. Якщо громадянин звертається із заявою, то до заяви долучає графічний матеріал, що він просить розглянути питання щодо надання йому конкретної земельної ділянки. Під час видання розпорядження перевіряється, що це за ділянка. Видаючи розпорядження, надається право на розробку землеустрою. У цьому випадку усі, хто звернувся, були громадянами України і мали право отримати земельну ділянку», – заявив Ростислав Замлинський.

Читайте також: Львівські комунальники розірвали угоду на ремонт туалетів у ратуші

Нагадаємо, що 11 грудня Олег Синютка підписав розпорядження про виділення 83 земельних ділянок біля біля озера Наварія в Пустомитівському районі, всього за 15 км від Львова. Голова ЛОДА розпорядився виділити землю на основі клопотання учасників антитерористичної операції. Однак згодом журналісти антикорупційного проекту «Наші гроші. Львів» виявили, що в списку опинилося чимало підприємців і чиновників, які ніколи не брали участі в бойових діях.

Після розголосу у ЗМІ, голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив т. в. о. директорки департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксані Ткачук провести службове розслідування стосовно зловживань під час виділення учасникам АТО земельних ділянок.


Читайте також:
12 Липня, 2018 21:22
Тарас Підло!!! Та ж вам (з тих 40),все мало? А кінець ж то - '+'!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!