Скільки львів'яни платитимуть за воду з 1 травня. Нові тарифи

3072 0
З 1 травня змінюються тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, інформують у прес-службі Львівської міської ради із посиланням на ЛМКП «Львівводоканал»
фото: fotofact.in.ua

фото: fotofact.in.ua

Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, №879 від 26.03.2015 року «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення ЛМКП «Львівводоканал», вартість послуг з водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів становитиме :

- на централізоване водопостачання – 4,21 грн за 1 куб.м (без ПДВ);

- на водовідведення – 3,17 грн за 1 куб.м (без ПДВ).

Перегляд тарифу відбувся внаслідок зростання цін на енергоносії, витрати на які становлять левову частку в загальній структурі тарифу на водоспоживання. Станом на 1 березня вартість цієї складової тарифу на водоспоживання зросла на 22-28% у порівнянні з цінами, які закладалися влітку 2014 року.

Читайте також: Як подорожчає «комуналка»: онлайн-калькулятор

«Враховуючи різке зростання курсу долару США, вартості електроенергії за 1 кВт/год, та скрутний фінансовий стан комунального підприємства «Львівводоканал», що склався  внаслідок невідповідності діючих тарифів на послуги з централізоване водопостачання та водовідведення фактичним витратам на виробництво,  підприємству було відкориговано діючі тарифи по вищезазначених статтях витрат, а решта статей тарифів залишилася без змін», – зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».  

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!