Проєкт Твого міста про українців на чужині та у Львові міністру часів Кучми дали почесного доктора. Підсумки доби

897 0
Нині 1 липня та 493 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: На Ставці верховного головнокомандувача президент Володимир Зеленський доручив Валерію Залужному та Сергію Наєву провести комплекс заходів із підсилення північного напрямку. Зараз білорусь тримають на постійному контролі.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках – за добу 22 бойових зіткнення.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 18 ударів по районах зосередження противника та 1 – по зенітно-ракетному комплексу. Уражено пункт управління, 3 склади боєприпасів, 24 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ.

Читайте також: Після конфлікту з «вагнерівцями» москва розподілила заколотників на сегменти, – політексперт. Це ті, хто перейшли під керування міноборони рф, ті, хто відправляться в білорусь, ті, кого посадять, та ті, кого переведуть в ДРГ в «сплячому» режимі. У останніх може стояти завдання розкачувати ситуацію на кордоні з Україною та країнами НАТО, про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» сказав політичний експерт Олександр Антонюк.

А також: США може розглядати можливість передачі україні касетних боєприпасів. Що це змінить. Ця інформація з’явилась на фоні контрнаступальних дій України на фронті.

Акцент дня: «Хочеться, щоб ми були потрібні державі». Розповідь біженки Ніни Міщенко. Куди б не втекли українці від ракет, бомб чи снарядів, серцем вони залишаються в Україні. Їм боляче. Кожен переживає свою травму через війну. Через війну не за територію, а за незалежність, свободу і право бути собою. Що насправді вони відчувають, з яким гейтом зіштовхуються, як дають собі раду на чужині і якою бачать звільнену Україну, розповідає в новому проєкті Тvoemisto.tv.

Сьогодні подаємо розповідь комунікаційниці Ніни Міщенко, яка разом із сином Андрієм живе у Дубліні, пише колонки про Україну в місцеві видання і волонтерить.

Ключові події:

1. Тимчасовий заступник голови Львівської облради склав повноваження. Євген Гірник подав заяву на складення повноважень за особистим бажанням.

Читайте також: Випускники Львівського університету обурені, чому міністру освіти часів Кучми дали звання почесного доктора. Вчена рада Львівського національного університету імені Івана Франка присвоїла звання «Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка» президентові Національної академії педагогічних наук України, академікові НАН України та міністру освіти і науки часів Леоніда Кучми Василю Кременю;

2. Верховна Рада скасувала пільговий єдиний податок для ФОП. Законопроєкт набере чинності з 1 серпня 2023 року.

Читайте також: Українцям з 1 липня піднімуть пенсії. Кого це стосується. З 1 липня запланована індексація пенсійних виплат на 19,7%. Це стосується держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування, народних депутатів та науковців. Розмір доплат буде індивідуальним і залежатиме від суми виплат, які отримує кожен пенсіонер.

Та: В Україні з 1 липня зростуть тарифи на воду. Скільки платитимуть кияни. Середньозважене зростання тарифів на холодну воду та водовідведення становить 32%;

3. Зручність та доступність. Як у Києві розвинути дороги, мости і громадський транспорт. На «Київському форумі сталої мобільності» урбаністи розповіли про інноваційні підходи в розвитку громадського транспорту і дали свою оцінку пріоритетним дорожнім проєктам, які реалізовує місто. Tvoemisto.tv публікує найголовніші тези форуму в двох частинах. У першій, яка вийшла раніше, мовилося про проєкти безбар’єрності та розвиток велоінфраструктури, сьогодні розповімо про громадський транспорт, великі дорожні проєкти і про те, як створити в Києві сприятливіші умови для пішоходів та велосипедистів, не забуваючи при цьому про інтереси автомобілістів;

4. У Львові аферисти підробляли документи на нерухомість, міняли замки і продавали її. Незаконно заволоділи у Львові та області дев’ятьма об’єктами нерухомого майна на суму близько 11 мільйонів гривень.

Читайте також: На місці Грибовицького сміттєзвалища планують створити мінізоопарк і дитмайданчики. Місто планує там облаштувати рекреаційний простір.

Та: У Львові збудують стрілецький тир. Яким він буде. Біля Музею визвольної боротьби реконструюють нежитлове приміщення;

5. Законопроєкт про застосування англійської у сфері кіно має відверто антиукраїнські норми, – активісти. Документ продовжує збирати хвилю невдоволень, серед яких найбільше стосується кіно й телебачення.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До затишного міста графів Бадені. Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує поїхати до Радехова, який знаменитий не тільки своїм цукром.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на початку липня. Прогноз. Нині у місті очікуються грози, місцями град. Температура вночі 13 – 15°, вдень – до 25° тепла. У неділю, 2 липня, короткочасні дощі. Грози, вдень місцями град. Уночі від 12 до 17°, вдень 20 – 25° тепла. 3 липня у Львові без істотних опадів. Температура вночі 9 – 14°, вдень до 28° тепла. 4 липня – короткочасні дощі, грози. Уночі 11 – 16°, вдень 24 – 29° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!