Рішення щодо готелю на Міцкевича визнали незаконним та лікар-психотерапевт про стійкість українців. Підсумки доби

588 0
Нині 29 лютого та 736 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Рішення міськради щодо будівництва готелю на Міцкевича визнали незаконним – Верховний суд. «ВС констатував, що на земельній ділянці, розташовується пам’ятка культурної спадщини національного значення «Львів – Ансамбль історичного центру», яка одночасно є об’єктом всесвітньої спадщини та занесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тому спірна земельна ділянка належить до категорії земель історико-культурного призначення за законом, і таке цільове призначення може бути змінене виключно за погодженням із Кабінетом Міністрів України».

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 99 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 38 та 25.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Уражено пункт управління, 4 артилерійських засоби, засіб протиповітряної оборони, станцію РЕБ та ще 1 іншу ворожу важливу ціль.

Читайте також: Франція може направити своїх солдатів на небойові завдання в Україну. Наразі інші члени НАТО до такого не готові.

Та: У додатку «Повітряна тривога» сповіщатимуть про наближення повітряних цілей ворога. Ця функція має на меті ефективно інформувати користувачів про потенційні небезпеки в їх місцевості.

А також: У тероборони Києва вкрали бронежилети та іншу амуніцію на 3,6 млн грн. Військовослужбовці списували військове майно, а цивільні – займались його продажем.

Тема дня: Олег Романчук: «Українцям потрібна стратегія невтомності». Десять років від початку російської агресії та два роки від часу повномасштабного вторгнення не могли не вплинути на психічне здоров’я українців, які щодня стикаються зі стресами та викликами, пов’язаними з подіями війни. За таких умов спільнота фахівців, державні інституції та, зрештою, все суспільство мусять постійно трансформуватися й думати, як допомогти українській нації зберегти психічне здоров’я, щоденно відновлювати стійкість. Про вплив війни на психічне здоров’я українців, роботу з різними середовищами, плекання стійкості та подолання стигми, а також особистий досвід роботи в часі війни розповідає Олег Романчук – лікар-психотерапевт, дитячий психіатр, директор Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету.

Ключові події:

1. Що зміниться для львів’ян з 1 березня. Зокрема, зростуть пенсії, зміни щодо виплат ВПО, відбудеться архітектурний конкурс для відновлення музею Шухевича, реєстрація для участі в НМТ, зустріч урядів Польщі та України.

Читайте також: Польща може тимчасово закрити кордон для торгівлі з Україною. Прем’єр Польщі Дональд Туск наголосив, це буде тимчасове і болюче рішення;

2. У Львові можуть знову зрости тарифи на воду. Що відомо. Одна з головних причин – збільшення цін на електроенергію.

Читайте також: Чи повернуть надмірно списані кошти пасажирам громадського транспорту у Львові. Впродовж 14 робочих днів їх мають віддати в автоматичному режимі.

Та: Ваучерна підтримка для ветеранів у Львові. Скільки коштів можна отримати. Учасники можуть отримати до 300 тис. грн на започаткування та розвиток власної справи. Подати заявку можна до 1 березня 2024 року;

3. Шляхопровід за мільярд. Скільки кияни переплатили за реконструкцію Дегтярівського шляхопроводу. Місто наразі виплатило забудовнику третину всієї суми.

Читайте також: Озеро у Брюховичах біля «Чебуречної» повторно орендували попри два рішення суду. Цього разу це зробили через державного реєстратора Яворівської міськради Юрія Савості.

Та: У Львові оновлять простір біля одного з автовокзалів. На вулиці Стрийській планують облаштувати безбар’єрний доступ до платформ, а також благоустрій території;

4. Активісти зупинили демонтаж садиби Зеленських. Роботи проводились без відповідних дозволів.

Читайте також: На Львівщині хочуть реорганізувати 3 заклади вищої освіти. Що про це кажуть в МОН. Під неї можуть потрапити Українська академія друкарства, Львівський національний університет природокористування і Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій.

Та: У Лисиничах таки добудують ЖК із дитячим садочком. Дошкільний заклад матиме 74 місця;

5. Які сири виготовляють на Львівщині. Добірка крафтових сироварень. Через блокаду кордону польськими фермерами на Львівщині можливе підвищення цін на молочні продукти, зокрема на сири, які поставляють з Польщі. Таку думку висловив ексначальник Головного управління сільського господарства та продовольства ЛОВА Іван Стефанишин у коментарі Tvoemisto.tv. Водночас в Україні є багато сироварень, які виготовляють смачний сир, а чимало з них розташовані на Львівщині.

Читайте також: Чим дивуватимуть львівські театри у березні. Афіша вистав.

Та: Коли в Україні почнеться великий піст. Він розпочнеться з 18 березня і триватиме 48 днів – до 4 травня включно.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!