Коли відновлять «Київстар» та що з деклараціями керівництва Львівської ОВА. Підсумки доби

1909 0
Нині 13 грудня та 658 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Головне in Ua

Фото: Головне in Ua

Ситуація на фронті: Російські війська проводили наступальні операції на лівому березі Херсонської області та часково просунулися. ЗСУ продовжували наступальні операції на північний схід і південь від Бахмута і мали частковий успіх, про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 95 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 4 удари по району зосередження противника. Уражено 2 пункти управління та 2 ворожих склади боєприпасів.

Крім того, минулої доби, рф вчергове атакувала Україну, застосувавши 10 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами ППО знищено усі ударні БпЛА.  Також окупанти завдали чергового ракетного удару по Києву, застосувавши 10 ракет (зенітні керовані ракети С-400, крилаті ракети «Іскандер») – усі знищені.

Читайте також: Бійці львівської бригади відбили терикон у Горлівці на Донеччині. Тепер над ним майорить український прапор.

Та: КОВА скасувала закупівлю 1000 FPV-дронів для ЗСУ. Причина. Уся партія мала поїхати до 72-ї бригади, яка боронить країну на східному напрямку.

А також: «Не приносьте непотрібних речей». Львівські волонтери просять уточнювати потреби військових. Часто як допомогу для військових українці відправляють непридатний одяг та протерміновану їжу.

Акцент дня: «Росіяни стріляють, а шестеро хлопців мене несуть». Ще одна історія бійця. Грудень. Львівська лікарня Святого Луки. Палата на другому поверсі. Але з 27-річним Іваном Романовим ми зустрічаємося не там. Боєць каже, що за місяць, відколи він опинився тут, перебувати на одному місці не може, звик до дій, до руху. Наразі військовий прикутий до візка. Клята війна позбавила його правої ноги, але не жаги до життя. Попереду протезування, а там доведеться вирішувати, чи повертатися до дружини і двох маленьких синів, чи знову йти на війну.

Читайте також: Портников пояснив, чому росія атакує Україну різними способами. «Якщо росіяни рзуміють, що вони не можуть перемогти на полі бою, вони стають учасниками політичних процесів у ворожих країнах, або ж здійснюють хакерські атаки. Тобто роблять все можливе і неможливе, аби країна, яку вони не можуть перемогти, не могла нормально жити».

Ключові події:

1. Керівник Львівської ОВА і заступники все ще не подали декларацій про доходи. Доступ до декларацій відкрили з початку цього тижня, проте нардепи та держслужбовці мають можливість подати їх до 31 січня наступного року.

Читайте також: Донька Дубневича, який у розшуку, купила будинок у Словаччині за 600 тисяч євро. Вона це зробила перед зникненням батька.

2. «Київстар» частково відновив роботу. Користувачам, що були без звʼязку упродовж дня, обіцяють компенсації.


На цю ж тему:

Читайте також: ГУР успішно атакувала податкову систему рф та повністю знищили їхню базу даних. Відновити її повністю вже не вдастся;

3. Україна вже побила два рекорди споживання електрики. Шмигаль просить економити. Найвищими показники були 7 та 11 грудня.

Читайте також: У Львові з 1 січня зростуть тарифи на воду. Скільки потрібно буде платити. Для львів’ян, які не мають лічильників, абонплата за водопостачання зросте на 37,7 %.

Та: За час війни на Львівщині зросла кількість мільйонерів. Скільки та у яких громадах. Найбільше їх зафіксували у Львівській ТГ – 345;

4. Рух на пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ відновлено, – Кубраков. Польські перевізники намагались не допустити розблокування руху.

Читайте також: Забудовник «Будинку з комахами» зобов’язався зберегти памʼятку. Угода, зокрема, передбачає укладання охоронного договору, невідкладні протиаварійні роботи і консервацію памʼятки.

Та: На території інституту на Науковій планують збудувати 10-поверхівку. Висота комплексу складатиме 34,2 м;

5. Українську дитячу книгу внесли до підбірки «кращих дитячих книжок 2023» від New York Times. Йдеться про книгу Тараса та Мар’яни Прохаськів «Хто зробить сніг».

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!