Сьогодні Львів прощатиметься із бардом і поетом Андрієм Панчишиним

2720 0
Сьогодні, 21 жовтня, львів’ян запрошують провести в останню путь Андрія Панчишина. Про це повідомив письменник Юрій Винничук.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

«У середу, 21 жовтня, о 17 годині відбудеться відспівування у каплиці на вулиці Пекарській. Похоронять Андрія Панчишина на Личаківському цвинтарі», – написав Юрій Винничук на своїй facebook-сторінці.

Нагадаємо, не стало відомого українського співака, журналіста, поета, громадського діяча й відомого львівського батяра Андрія Панчишина. Спочатку повідомляли, що поховають митця на Байковому кладовищі у Києві.

Андрій Панчишин був однією із зірок знаменитого львівського кабаре-театру «Не журись». Наприкінці 1980-х років, в останні роки радянського періоду, він випробував межі гласності через оригінальну і сміливу суміш патріотизму, політичної сатири та художніх вмінь – висміював радянську систему через призму гумору. Наприкінці 1980 – початку 90-их років хіба глухонімий не наспівував Андрієвих пісень. Для багатьох також ім’я Андрія Панчишина асоціюється з так званою музикою у стилі Майдану – взимку 2014 року пісні знаменитих львівських батярів Андрія Панчишина та Юрія Винничука виконував на Майдані Віктор Морозов. А в травневі святкові дні міста, коли у нас традиційно святкують День батяра, у Львові презентували книжку Андрія Панчишина «На вулиці батярській». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!