Як на Львівщині хочуть перебудувати залізничну інфраструктуру та військовий про ротацію на фронті. Підсумки доби

737 0
Нині 23 лютого та 730 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Залізничний інформаційний портал

Фото: Залізничний інформаційний портал

Акцент дня: Ректор Львівської політехніки прокоментував можливе приєднання Академії друкарства до вишу. Юрій Бобало заявив, що у такому випадку жоден працівник академії не буде звільнений, а для студентів не зміниться вартість навчання та проживання у гуртожитках.

Читайте також: Коли почнуть реставрацію університету біля Львова, який пошкодила російська ракета.

Та: Стало відомо, коли обиратимуть ректора Львівського медуніверситету.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 101 бойове зіткнення, найбільше на Мар’їнському та Лиманському напрямках, відповідно 43 і 11. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження особового складу та 3 – по зенітних ракетних комплексах противника. Уражено логістичний хаб, 2 засоби протиповітряної оборони та ворожу наземну станцію управління БпЛА.

Уночі російські окупанти атакували Україну, застосувавши ракети та БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 23 ударних БпЛА було знищено.

Читайте також: В Україні стартував збір майже на 300 млн грн на морські дрони Sea Baby. Це перший збір на човни, завдяки яким СБУ вразила Кримський міст, а також девʼять російських суден.

Та: У місті на Львівщині ФОПів зобов’язали відправити своїх працівників у ТЦК. Чоловіки віком від 20 до 60 років повинні з’явитися у військкомати.

Тема дня: Ротація потрібна не військовим, а їхнім дружинам, дітям, батькам. Короткі шкіци львів’янина, колись працівника банку, а тепер бійця 103-ї бригади ТрО, добровольця Віталія Коростинського – про війну. Точніше про родину під час цієї страшної бійні. У дружини зупиняється серце, коли їй телефонують із військової частини чоловіка. Син шукає варіанти, як би то затримати вдома батька, який приїхав на кілька днів з фронту у відпустку. А журналісти намагаються випитати у нього, чи фронтовикам справді так вже й потрібна демобілізація?..

Читайте також: Зеленський вніс в Раду законопроєкт щодо демобілізації строковиків. Проєктом закону пропонують унормувати під час дії в Україні воєнного стану можливість звільнення у запас військовослужбовців, які відслужили встановлені терміни строкової військової служби. До прийняття законопроєкту його розгляне спеціальний комітет.

Ключові події:

1. Коли і де відбудеться зустріч урядів Польщі та України. Прем’єр-міністр Польщі відхилив запрошення президента України про урядову зустріч на кордоні.

На цю ж тему: Блокада кордону: чи можливий дефіцит продуктів та які насправді шляхи для експорту для нас ключові. Якщо ж така ситуація на кордоні буде продовжуватися до березня, то збитки для України можуть сягнути 7,7 млрд гривень.

Читайте також: Німецький парламент схвалив надання Україні далекобійних ракет Taurus. В обговоренні резолюції брав участь генеральний прокурор України Андрій Костін;

2. Верховна Рада створила тимчасову комісію для розслідування ефективності роботи столичної влади. Її головою призначений нардеп від «Слуги народу» Віталій Безгін.

Читайте також: У КМДА підтвердили, що паркування в місті поки безкоштовне, і попередили про шахраїв. Щойно оплата відновиться, містян про це одразу ж поінформують.

Та: Найближчими днями в Києві та області можливі підтоплення. Причина – скид води з Київського водосховища у річку Дніпро. Коливання рівнів води можливі у столиці та в Бориспільському районі Київської області;

3. «Маємо радянську ширину колії». Як на Львівщині хочуть перебудувати залізничну інфраструктуру. «Працюємо над розробкою проєктно-кошторисної документації, щоб євроколію з Рави-Руської дотягнути до Брюховичів – ближче до Львова. Для вантажних перевезень – від Мостиськ до Скнилова. Є проєктно-кошторисна документація, USAID готовий профінансувати частину робіт, цього року очікуємо зрушень», – зауважив керівник управління транспорту Степан Рудницький.

Читайте також: Швейцарські трамваї, які передадуть Львову, не ремонтуватимуть, коли закінчаться запчастини. Трамваї будуть у місті вже до кінця цього року;

4. У Львові екстрена медична допомога може залишитися без частини приміщення. Йдеться про гаражні приміщення, які розташовані на території лікарні, та приміщення для ремонтного обслуговування транспортних засобів.

Читайте також: З львівського ресторанного холдингу «!Fest» у бюджет стягнули 13,4 млн гривень. Співробітники холдингу отримували дві зарплати, одна з яких не оподатковувалась;

5. На площі Ринок встановлять меморіальну інсталяцію із 730 паперових голубів. Її приурочать до другої річниці повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Читайте також: На Личаківському кладовищі у небо запустять промені пам’яті. 23 лютого у Львові вшанують усіх полеглих у боях захисників України.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!