Суд щодо російської мови у виступах Авакова у Львові перенесли

4202 0
Львівський обласний адміністративний суд відклав засідання стосовно позову львівського активіста Святослава Літинського проти МВС. Активіст вимагає зобов'язати МВС надати йому автентичний переклад державною мовою відеозапису виступу міністра внутрішніх справ.
фото: pinme, unian.net,  facebook.com

фото: pinme, unian.net, facebook.com

Як розповів Святослав Літинський, cудове засідання перенесли до встановлення автора публікацій на офіційному каналі МВС у YouTube. «Представник МВС сказав, що незрозуміло, хто публікує відео на офіційному каналі МВС на YouTube. Тому суд зобов'язав його з'ясувати, хто це робить», - розповів Літинський.

Наступне судове засідання відбудеться 14 вересня о 14:00 у приміщенні Львівського обласного адміністративного суду на вул. Чоловського 2. Водночас, івано-франківське видання «Курс» сьогодні, 3 вересня, опублікувало замітку про Арсена Авакова, який під час відкриття набору до нової поліції в Івано-Франківській області прокоментував судовий позов львівського активіста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'янин судитиметься із Аваковим через російську мову

«У Львові я виключно українською розмовляв, так, як і зараз. Львів’яни бувають теж дурні, вибачте, як і дурні харків’яни, і взагалі люди бувають різні. Але якщо ви мене розумієте – чи я українською мовою говорю, чи російською, – головне, що ви мене розумієте. Якщо хтось хоче випендритись та подати до суду на міністра і цим самим зробити собі славу, то нехай», – цитує видання Авакова.

Як інформувало Tvoemisto.tv раніше, Святослав Літинський таки отримав паспорт без дублювання даних російською мовою. 

Джерело: zaxid.net.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!